Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin 20. travnja organizira 17. Obrtnički ulični sajam

Sadržajima bogati program u centru Varaždina

  • 0
  • 85 views

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin će u subotu, 20. travnja, na 17. Obrtničkom uličnom sajmu ponuditi bogat i raznovrstan program. Ovogodišnji Obrtnički sajam bit će održan u sklopu obilježavanja 120. obljetnice organiziranog obrtništva u Varaždinu.
Od 8 do 13 sati, na Trgu kralja Tomislava, Franjevačkom trgu i u Pavlinskoj ulici, varaždinski obrtnici će na štandovima prezentirati i prodavati rad svojih vrijednih ruku – suvenire, ručno rađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode, igračke izrađene od pamučnog konca, mirisne svijeće, domaće čajeve i sokove, kaktuse i sukulente, ekološku kozmetiku, proizvode od drva, ručno pletene torbe, proizvode od buče, kovane proizvode i mnoštvo drugih vrijednih proizvoda koje će obrtnici ponuditi po popularnim cijenama.

-Kao i svi dosadašnji i ovogodišnji će Obrtnički ulični sajam biti sadržajno bogat – od izložbeno prodajnog dijela do predstavljanja tradicijskih zanata. Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin i ovom javnom akcijom u samom središtu Varaždina želi predstaviti naše članove i rad njihovih vrijednih ruku. Naš grad ima dugu i bogatu obrtničku tradiciju, pa će i ovaj, već 17. Obrtnički ulični sajam, biti atraktivna priredba na kojoj će posjetitelji u subotu prijepodne moći vidjeti raznovrsnu ponudu naših obrtnika i po popularnim cijenama kupiti njihove proizvode. Sajam će ujedno biti prigoda da istaknemo važnost obrtništva u našem gradu i raznovrsnost obrtničke proizvodnje, ali i da obilježimo vrijednu obljetnicu varaždinskih obrtnika – 120. godina organiziranog obrtništva u Varaždinu. Pozivam sve naše sugrađane da posjete ovaj obrtnički ulični sajam i da tako podrže varaždinske obrtnike i njihov rad – istaknuo je Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, u kojem je okupljeno 2.176 obrtnika.

Na ovogodišnjem proljetnom obrtničkom sajmu svoje će proizvode predstaviti četrdesetak izlagača.

-Raznovrsna ponuda i na ovom, 17. Obrtničkom sajmu dokazuje snagu i zajedništvo naših obrtnika. Vjerujem da će izloženi proizvodi biti zanimljivi posjetiteljima te da će, kao i ranijih godina, uživati u bogatim sadržajima obrtničkog sajma u Varaždinu, na kojem će posjetitelji imati priliku vidjeti i oldtimer automobile – naglasila je Ksenija Fiket Plavec, dugogodišnja dužnosnica u Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin.

Varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj posebno je istaknuo značaj varaždinskih obrtnika za gospodarstvo Varaždina te dugu i bogatu tradiciju obrtništva u gradu Varaždinu.
-Varaždinski obrtnici slave 120. godišnjicu organiziranog obrtništva, ali već su stoljećima nositelji gospodarskog života Varaždina. Upravo na obrtništvu je Varaždin izrastao, stoga me veseli da su obrtnici i danas najvitalniji dio našeg gospodarstva, što će pokazati i ovogodišnji obrtnički sajam. Obrtnici zaslužuju podršku Grada, zato je Grad Varaždin i pokrovitelj ove priredbe. Pozivam Varaždinke i Varaždince da posjete obrtnički sajam, da kupnjom njihovih proizvoda podrže naše obrtnike, ali i da uživaju u bogatom programu. Bit će veselo i živo – poručio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na konferenciji za novinare koje je održana u gradskoj vijećnici u petak, 12. travnja.

Program ovogodišnjeg Obrtničkog sajma obogatit će i Tamburaški sastav Taliri, folkloraši Centra tradicijske kulture Varaždin, članovi Potkalničkih plemenitaša, koji čuvaju bogatu kulturno – povijesnu baštinu potkalničkog plemstva, te članovi Varaždinske građanske garde, koji će upriličiti svečani defile gradskim ulicama.

Točno u podne dugogodišnji predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Boris Kos, koji sada obnaša dužnost dopredsjednika UHOV-a, pucat će iz purgarskog topa ispred varaždinskog Starog grada.

Program obilježavanja 120. obljetnice organiziranog obrtništva u Varaždinu bit će nastavljen 23. travnja, kada će biti održana i svečana sjednica na kojoj će Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin dodijeliti i priznanja obrtnicima za 20,30, 35, 40 i 45 godina obrtničkog staža.

 

 

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.