Turistička zajednica grada Varaždina sudjelovala na Globalnoj konferenciji o održivom turizmu GSTC2024 u Stockholmu

  • 0
  • 157 views

Turistička zajednica grada Varaždina, kao jedina turistička zajednica iz Hrvatske, sudjelovala je na Globalnoj konferenciji o održivom turizmu GSTC2024 održanoj u Stockholmu. Petodnevna konferencija okupila je stručnjake iz cijelog svijeta s ciljem promicanja i zagovaranja održivih putovanja i turizma. Ova važna inicijativa, koju je utemeljilo i provodi Globalno vijeće za održivi turizam (GSTC), posvećena je postizanju najboljih praksi u održivom turizmu.
GSTC je neovisna i neprofitna organizacija koja predstavlja raznoliko globalno članstvo, uključujući nacionalne vlade, vodeće turističke tvrtke, hotele, turističke operatore, nevladine organizacije, zajednice i pojedince. Njihov zadatak je postizanje najboljih praksi u održivom turizmu, uz poštivanje globalnih standarda poznatih kao GSTC kriteriji.
Uoči početka konferencije održana je uspješna edukacija na kojoj su sudionici imali priliku steći potrebno znanje i alate za unapređenje praksi održivosti u turizmu, a među njima je bila i Dorotea Solomun, voditeljica EU projekata u Turističkoj zajednici grada Varaždina.

Sudionici su na konferenciji raspravljali o različitim temama kao što su EU direktiva o zelenim tvrdnjama, bleisure putovanja – spajanje poslovnih putovanja i slobodnog vremena, održivost u atrakcijama, smanjenje otpada od hrane i slično.
Turistička zajednica grada Varaždina, sudjelovanjem na ovom važnom događaju, nastavlja posvećivati pažnju unapređenju održivosti u turizmu kako bi Varaždin bio još atraktivnija destinacija za posjetitelje iz cijelog svijeta.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.