Veliki međunarodni aeromiting na varaždinskom aerodromu

Atraktivni program ovogodišnjeg CIAV-a, velikog međunarodnog aeromitinga, koji će biti održan na varaždinskom aerodromu ove subote i nedjelje, 13. i 14. srpnja, preletima iznad Varaždina najavit će akro grupa Krila Oluje i borbenih zrakoplova Rafale već u petak poslijepodne.

  • 0
  • 140 views

U tijeku su i posljednje pripreme za ovu međunarodnu zrakoplovnu priredbu, najveći aeromiting u Republici Hrvatskoj. Atraktivni program ovogodišnjeg CIAV-a najavit će već u petak poslijepodne preleti Rafalea i akrobatske grupe Krila Oluje, koji će na mitingu nastupiti u punoj formaciji. Program na varaždinskom aerodromu započet će već od 10 sati, kada će posjetitelji moći razledati veliki taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske u čak šest velikih šatora. Službeno otvorenje ove atraktivne međunarodne priredbe, koja se održava pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, bit će u 13 sati, kada će na aerodrom sletjeti padobranci koji će na pozornicu donijeti zastave zemalja sudionica ovogodišnjeg CIAV-a. Potom će uslijediti atraktivni letački program u kojem će sudjelovati dva zrakoplova Rafale, koji će na varaždinskom nebu izvesti uzbudljiv petnaestominutni program. S nestrpljenjem očekujemo i nastup naše akro grupe Krila Oluje, čiji će program trajati više od 20 minuta. U subotu poslijepodne vrhunsku letačku predstavu imat će i Zoltan Veres, akrobatski prvak iz Mađarske, koji je prošle godine svojim vještinama oduševio publiku na aeromitingu u Varaždinu. U letačkom programu publika će imati priliku na varaždinskom nebu vidjeti i školsko – borbeni zrakoplov Galeb G-2, zatim MIG – 15, popularni „Fagot“ koji će doletjeti iz Poljske, a u programu će ove godine sudjelovati i Slovensko ratno zrakoplovstvo sa zrakoplovima PC – 6 Porter i PC – 9 M. Ove ćemo godine, po prvi puta, ugostiti i Red Bull flotu iz Salzburga, u kojoj će biti dva zrakoplova Alpha Jet ali i bombarder iz Drugog svjetskog rata – B-25 Mitchell. Posjetitelji ove međunarodne priredbe moći će vidjeti i helikoptere Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – Black Hawk i Kiowa Warrior, te helikoptere Bell 206 i 2012 Ministarstva unutranjih poslova. Publika će imati priliku vidjeti i Antonov AN2, a posebno atraktivni će biti i helikopterski desant pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko. Vjerujem da će posjetitelji našeg aeromitinga ponovo uživati u spektakularnim nastupima na varaždinskom nebu, ali i u bogatom i raznovrsnom programu koji smo pripremili na varaždinskom aerodromu – istaknuo je Robert Mišak, predsjednik Aerokluba Varaždin.
Dinamičan program CIAV-a
Uz cjelodnevni program na varaždinskom aerodromu organizatori iz Aerokluba Varaždin pobrinuli su se i za atraktivne zabavne sadržaje pa će na aerodromu već u petak navečer biti organiziran veliki techno workout party, u subotu koncert grupa – Brkovi i Vatrogasci, a i nedjelju navečer i koncert – Kumova.
-I na ovogodišnjem CIAV-u našim ćemo posjetiteljima ponuditi bogatu ugostiteljsku ponudu, a za sve posjetitelje smo osigurali i dovoljno besplatnih parkirnih mjesta. Vrijeme će ovog vikenda biti idealno za ovakvu zrakoplovnu priredbu, stoga pozivam sve da dođu na varaždinski aerodrom i da uživaju u dinamičnom i atraktivnom programu CIAV-a, najveće zrakoplovne priredbe u ovom dijelu Europe – poručio je predsjednik varaždinskog Aerokluba.
Dnevna ulaznica – 14 eura
Ulaznice za ovu međunarodnu zrakoplovnu priredbu dostupne u pretprodaji na aplikaciji CoreEvent. Cijena dnevne ulaznice za odrasle je 14 eura, VIP ulaznica, u koju je uključen i toplo – hladni buffet i piće dobrodošlice, dostupna je po cijeni od 80 eura, djeca do 12 godina neće plaćati ulaznicu za ovu atraktivnu zrakoplovnu priredbu, a spoterske ulaznice koštat će 45 eura. Ulaznice će biti u prodaji i na varaždinskom aerodromu u sobotu i nedjelju od 9 sati.
Suorganizatori ovogodišnjeg CIAV-a su Grad Varaždin i Varaždinska županija, a ova atraktivna zrakoplovna priredba bit će organizirana pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske te Ministarstva obrane, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Ministarstva turizma.
Sve informacije o CIAV-u 2024. dostupne su na internetskoj stranici – airshowcroatia.net.

U subotu i nedjelju, 13. i 14. srpnja od 8 do 20 sati, tijekom održavanja manifestacije „CIAV 2024 – aeromiting“, privremeno će se za promet vozila zatvoriti državna cesta D-2 (Podravska ulica), od raskrižja s Ulicom Motičnjak iz smjera Varaždina do raskrižja s Gospodarskom ulicom u Trnovcu. Za vrijeme privremenog zatvaranja, promet će se odvijati obilaznim pravcima.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.