2. koncert sezone Varaždinskog tria

  • 0
  • 91 views

2. koncert sezone Varaždinskog tria koji bit će održan u srijedu 10. srpnja 2024. godine s početkom u 20.00 sati u Atriju Staroga grada. U slučaju najave lošeg vremena isti će biti održan u Velikoj koncertnoj dvorani u HNK Varaždin. Kao gosti nastupaju Isidora Bogdanović, sopran i Eva Osonjački, mezzosopran.
Isidora Bogdanović (2001) je studentica četvrte godine osnovnih akademskih studija solo pjevanja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi red. prof. dr. um. Violete Pančetović Radaković. Nakon završene osnovne muzičke škole (klavir), upisuje srednju muzičku školu „Stanislav Binički“ u Leskovcu na odsjeku za solo pjevanje u klasi prof. Ninoslave Stamenković. Tijekom školovanja dobitnica je prvih nagrada i laureata na natjecanjima u zemlji i inozemstvu.
Eva Osonjački, dolazi iz Ivanca pokraj Varaždina i učenica je drugog razreda Srednje glazbene škole u Varaždinu, smjer solo pjevanje u klasi nastavnice Sanje Štefan, prof. Iza Eve je niz osvojenih prvih nagrada na međunarodnim pjevačkim natjecanjima (među kojima se mogu izdvojiti natjecanje Daleki akordi u Splitu i, primjerice, Međunarodno natjecanje solo pjevača Nikola Cvejić u Rumi). Dobitnica je i posebnih nagrada poput Nagrade Zajednice Talijana na natjecanju glazbene mladeži Lions Grand prix u Rijeci.

Na programu će se između ostalog naći dijela J. Haydna, L.van Beethovena, F. Schuberta, R. Kahna. Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Atrij Staroga grada jedan sat prije početka programa.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.