Glazbene subote: Doživite popularnu glazbu na orguljama u katedrali

  • 0
  • 262 views

Mini koncerti na orguljama u varaždinskoj katedrali, koji se održavaju u sklopu Glazbenih subota, pravi su glazbeni doživljaj i to ne samo za ljubitelje klasične glazbe. Poznati varaždinski orguljaš Višeslav Jaklin tradicionalno izvodi popularnu glazbu poput glazbenih tema iz Indiana Jonesa i Fantoma u operi ili himne Lige prvaka, te druge svima poznate melodija koje su na prvu nespojive s veličanstvenim zvukom orgulja. Ovo je jedinstvena prilika da čujete kako popularna glazba zvuči u kombinaciji s bogatim i melodičnim zvukom orgulja i to u jednoj od najznačajnijih sakralnih građevina u Varaždinu čija akustika pojačava cijeli doživljaj. Danas prijepodne nemojte propustiti priliku i od 11:30 uživajte u Jaklinovoj izvedbi koja vas neće ostaviti ravnodušnima.

Ove subote od 10 sati na glazbenoj kamperici na Korzu svirat će Patrik Zamuda, a od 19:30 polaznici Glazbene klinike. S balkona Županijske palače od 10:30 svirat će Matavulj & Resnik, a od 11:00 sati s balkona palače Sermage Potočnik & Šenjug.
Glazbene subote prepoznatljiv su program koji organizira Turistička zajednica grada Varaždina, a promoviraju lokalnu glazbenu scenu i daju dodatnu prepoznatljivost Varaždinu kao prvom hrvatskom UNESCO-vom gradu glazbe.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.