Pozitivne turističke brojke u Varaždinu u prvoj polovici godine

  • 0
  • 113 views

U prvih šest mjeseci 2024. godine Varaždin je posjetilo više od 18 tisuća gostiju što je povećanje od 12 % u odnosu na turistički vrlo uspješnu 2023. godinu. Među njima, nešto više od 10 tisuća bilo je stranih turista što je za 6 % više nego lani, a ostvaren je i značajan porast dolazaka domaćih gostiju. U prvoj polovici godine Varaždin je posjetilo gotovo 8 tisuća domaćih turista što je povećanje od čak 19 %, podaci su iz sustava eVisitor.
Pozitivan trend u dolascima turista prati i broj ostvarenih noćenja. Zabilježeno je 34 500 noćenja što je rast od 7 % u odnosu na isto razdoblje lani. Također, ostvareno je osjetno povećanje broja noćenja domaćih gostiju od 13 % što pokazuje kako turisti, ne samo da dolaze u Varaždin, već ostaju duže kako bi u potpunosti doživjeli grad i sve što on nudi. Najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, Italije, Austrije i Poljske.
Trend pozitivnih turističkih brojki za prvu polovicu 2024. godine pripisuje se nizu faktora, od unapređenja turističke ponude, bogatstva događanja do promotivnih aktivnosti, koji su u Varaždin privukli veći broj turista.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.