335. Zavjetno hodočašće Grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

  • 0
  • 163 views

Zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj 335. godinu za redom započelo je 29. lipnja, u 3:00 sata, molitvom te blagoslovom hodočasnika u varaždinskoj katedrali, nakon čega su pješaci krenuli u Mariju Bistricu.

Zajednička svečana procesija od Vinskog Vrha prema svetištu Majke Božje Bistričke započela je oko 14 sati.

Večernje misno slavlje u crkvi na otvorenom predslavio je varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu sa župnicima grada Varaždina te drugim svećenicima na službi u Varaždinu i okolici. Rektor svetišta preč. Domagoj Matošević uoči misnog slavlja pozdravio je hodočasnike svih župa grada Varaždina, a na poseban način one iz Župe sv. Vida koja je ove godine bila animator hodočašća.

U nedjelju je nakon Križnog puta održana Zavjetna hodočasnička misa u 11:00 sati.
Na kraju misnog slavlja biskup Radoš je uputio riječi zahvale svim hodočasnicima, svećenicima, gradskim vlastima grada Varaždina što su i ovog puta pružili ruku podrške, DVD-u Biškupec koji su pratili pješake, a napose varaždinskoj župi sv. Vida.

Misom zahvalnicom hodočašće će završiti misom u ponedjeljak u varaždinskoj katedrali u 19:00 sati

Veliku fotogaleriju oba dana možete pogledati na Facebooku

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.