Varaždin u fokusu prve epizode američkog disc golf dokumentarca

Šesterostruki svjetski prvak u disc golfu, Amerikanac Paul McBeth, boravio je u lipnju 2023. u Varaždinu te sudjelovao u turniru europske turneje Pro Forester. Njegov boravak i sam turnir pratila je kamera produkcijske kuće JomezPro, a snimka je ovih dana objavljena kao prva epizoda dokumentarnog serijala The McBeth Effect

  • 0
  • 153 views

Dolazak Paula McBetha u Varaždin na turnir prvog kola europske turneje 2023. bio je jedan od najznačajnijih događaja ikad za disc golf zajednicu u cijeloj regiji Jugoistočne Europe, što se pokazalo i u odazivu sudionika. Ponajviše zbog njegovog dolaska, na turniru je sudjelovalo 135 igrača iz 24 države. Na teren uz Varaždinsku Arenu na Dravi pristigla je i publika iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Srbije, odnosno zaljubljenici u disc golf koji su željeli vidjeti McBetha uživo, nakon što su ga godinama pratili preko prijenosa i snimki s velikih turnira u SAD-u i Zapadnoj Europi.

McBeth je u Varaždinu boravio sedam dana, a domaćini iz Disc golf kluba Lagoda su ga tijekom slobodnog vremena proveli kroz grad, te ga upoznali s najznačajnijim povijesnim i kulturnim znamenitostima. Prijem za svjetskog prvaka organizirao je i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, koji je McBethu uručio suvenire grada, dok je McBeth uzvratio potpisanim disc golf diskom iz svoje autorske linije.

Dinko Šimenc, predsjednik Disc golf kluba Lagoda, izjavio je:
„Dolazak Paula McBetha u Varaždin bilo je izvanredno iskustvo za sve nas. Njegova prisutnost privukla je mnoge sudionike i gledatelje te značajno pridonijela promociji disc golfa u regiji. Nakon objave epizode, već nam se javljaju zaljubljenici u disc golf iz cijelog svijeta zainteresirani za posjet Varaždinu i Hrvatskoj. Osobni kontakt s McBethom bio je iznimno važan za naš klub i zajednicu, omogućivši razmjenu iskustava i dodatno nas motivirajući za organizaciju velikih međunarodnih natjecanja. Nakon uspješne organizacije Svjetskog ekipnog prvenstva 2022. godine, spremni smo podići ljestvicu još više.“

Prva epizoda ovog dokumentarnog serijala objavljena je 18. lipnja ekskluzivno za pretplatnike streaming platforme Disc Golf Network, takozvanog „disc golf Netflixa“. Od 25. lipnja epizoda je dostupna i na YouTube kanalu produkcijske kuće JomezPro, gdje je u prvih 10 sati od objave sakupila preko 17.000 pregleda. S obzirom na to da JomezPro ima preko 460.000 pretplatnika na svom YouTube kanalu, očekuje se da će ova brojka nastaviti rasti te da će Varaždin biti prezentiran u dobrom svjetlu pred očima disc golfera iz cijelog svijeta.

Svi zainteresirani ovu epizodu mogu pogledati na YouTube kanalu JomezPro
( https://youtu.be/jpFpzNhcscs?si=O0xx5I11iFproMtg )

Svi koji požele saznati više o disc golfu ili se čak i okušati u njemu, dodatne informacije mogu pronaći na društvenim mrežama Disc golf kluba Lagoda (Facebook i Instagram) ili pak na web stranici Lagoda Disc Golf.
( https://www.lagodadiscgolf.com/odiscgolfu/odiscgolfu-stojedg.html )

Fotografije: Lagoda Disc Golf

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.