Rotary Club Varaždin dodijelio ovogodišnje Nagrade za izvrsnost

Nagrađeno 24 izvrsnih učenika i studenata

  • 0
  • 173 views

Na svečanosti koja je u ponedjeljak, 17. lipnja, održana na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike Rotary Club Varaždin je najboljim učenicima i studentima dodijelio ovogodišnje Nagrade za izvrsnost „Prof. dr. sc. Franjo Ruža“. Ovo priznanje varaždinskih rotarijanaca primilo je 24 učenika i studenata iz Varaždinske županije.
Nagrada za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin, najdugovječnija je rotarijanska nagrada ovakve vrste u našoj zemlji, kojom ovaj Rotary klub nastoji promicati izvrsnost u našoj zajednici te nagrađivati najbolje učenike srednjih škola i najizvrsnije studente visokoškolskih ustanova.
– Rotary Club Varaždin je još 2003. godine ustanovio Nagradu za izvrsnost, u vrijeme kada se o izvrsnosti malo govorilo u našoj javnosti, kako bi istaknuo važnost izvrsnosti i izvrsnih za razvoj zajednice i cijeloga društva, ali i kako bi trud i znanje nadarenih učenika i studenata nagradio ovim priznanjem. Utemeljitelji Nagrade bili su upravo profesori Fakulteta organizacije i informatike, njegovi osnivači i dekani, profesor dr. sc. Franjo Ruža, po kojem ova nagrada i nosi ime, te profesor dr. sc. Franjo Šulak. Na čelu Povjerenstva za dodjelu Nagrade za izvrsnost dugi je niz godina bio prof. dr. sc. Božidar Kliček, profesor ovoga fakulteta, a posljednjih nekoliko godina ovo povjerenstvo vodi prof. dr. sc. Neven Vrček, zajedno s prijateljem dr. sc. Miroslavom Benkom. U posljednjih dvadeset godina, otkako Rotary Club Varaždin nagrađuje izvrsne učenike i studente, ukupno je nagrađeno više od 600 mladih i nadarenih ljudi, od kojih su mnogi već ostvarili zapažene profesionalne i znanstvene karijere u zemlji i inozemstvu. Rotary Club Varaždin je iz Fonda Nagrade za izvrsnost do sada isplatio više od 80 tisuća eura – istaknuo je na svečanoj dodjeli ovogodišnjih Nagrada Igor Čolaković, predsjednik Rotary Cluba Varaždin.
Ovogodišnji fond Nagrade za izvrsnost prof. dr. sc. Franjo Ruža Rotary Cluba Varaždin iznosio je 3.850 eura, a ova su sredstva članovi RC Varaždin prikupili organizacijom svojih tradicionalnih akcija.

Ulaganje u znanje je ulaganje u budućnost
Nagrađenim učenicima i studentima na ovom priznanju varaždinskih rotarijanaca na svečanosti je čestitala i prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, dekanica Fakulteta organizacije i informatike.
– Ulaganje u znanje i izvrsnost, što su prepoznali u Rotary Clubu Varaždin upravo kroz ovu nagradu, ulaganje je u našu zajedničku budućnost, put razvoju, društvenom napretku i osobnoj ispunjenosti. Upravo će najizvrsniji biti nositelji svih promjena koje nas čekaju u skoroj budućnosti – naglasila je dekanica Fakulteta organizacije i informatike te čestitala nagrađenim učenicima i studentima.
Svim pristupnicima na svečanoj dodjeli nagrade čestitao je i dr. sc. Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.
-Ova je nagrada specifična, jer rotarijanci u fond Nagrade za izvrsnost izdvajaju vlastiti novac kako bi nagradili najizvrsnije mlade ljude i promicali znanje u našoj zajednici – rekao je dr. sc. Miroslav Huđek.
Nagrađenima je čestitala i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina, a kratku prezentaciju tvrtke Cratis i Podatkovnog centra North na svečanosti je održao član Rotary Cluba Varaždin – Matija Grabar, predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Cratis.
Najizvrsniji učenici i studenti
Ovogodišnju Nagradu za izvrsnost „Prof. dr. sc. Franjo Ruža“ primilo je 19 učenika srednjih škola te petero studenata.
Nagrade za izvrsnost Rotary Club Varaždin u kategoriji najboljih učenika srednjih škola u Varaždinskoj županiji ove su godine dodijeljene: Zari Klein, Ozani Magotić, Sofiji Velkovskoj i Ivanu Vuku, učenicima Prve gimnazije, zatim Šimunu Ćosiću, Luki Gladoviću, Ivanu Horvatinu, Blažu Hrastiću i Josipu Kocijanu iz Elektrostrojarske škole Varaždin, Evi Osonjački, Uni Strbad, i Luciji Turk iz Glazbene škole Varaždin, Davidu Gečeku, Idi Kovačić , Heleni Rižmanić i Ani Kuči iz Gospodarske škole Varaždin te Teni Henec, Karlu Levaniću i Dinu Mlakaru Krasulji iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin.
U kategoriji najboljih studenata Nagrade za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin dodijeljene su studentima varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike – Sandru Ferbišeku, Matku Kekezu, Nini Lončaru, Melaniji Štefan i Tihani Triplat.
U ime nagrađenih na ovoj rotarijanskoj nagradi zahvalio je Nino Lončar.
Na ovogodišnjoj svečanosti dodjele Nagrade za izvrsnost nastupili su učenici Glazbene škole u Varaždinu.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.