Varaždin ovog vikenda živi „punim plućima“

  • 0
  • 177 views

Vikend pred nama donosi pregršt zanimljivih događanja u Varaždinu. Predvodi ih 9. Festival varaždinskih dvorišta u sklopu kojeg vrata otvara 18 dvorišta u povijesnoj gradskoj jezgri nudeći u njima čak 103 sadržaja za sve uzraste. Subotnji program traje od 10 do 13 i od 16 do 21, a nedjelja donosi novu priliku za zaviriti u skrivene kutke u samom srcu grada od 10 do 13 sati. U program festivala uključilo se i desetak varaždinskih restorana i slastičarna prigodnim menijima.
Baš kao cijela Hrvatska i Varaždin je ovih dana u znaku nogometa. U sklopu PAN Gledaone na Europskom trgu organizirano je zajedničko gledanje svih utakmica Europskog nogometnog prvenstva pa tako i subotnjeg susreta između Hrvatske i Španjolske koji počinje u 18 sati.
Subotnja događanja upotpunit će Sajam antikviteta od 8 sati u Ulici Augusta Šenoe, čitanje poezije i monolozi u izvedbi članova Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu uz program na glazbenoj kamperici (Vid Kralj Novak) od 9 i 30 na Korzu, Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin besplatnim vođenjem koje počinje u 10 sati ispred Gradske vijećnice, ovog puta na temu „Tragom Habsburgovaca“, te na istom mjestu od 11 sati neizostavni Purgari sa svojom smjenom straže, a potom i pucnjem iz topa u podne ispred Starog grada.
Glazba s balkona Županijske palače, osim subotom, ovog će vikenda odzvanjati i nedjeljom od 10 i 30 (subota-Vedran Peharda i Miha Györek, nedjelja-Oliver Potočnik i Hrvoje Šenjug). Program na glazbenoj kamperici na Korzu na rasporedu je u subotu i nedjelju od 19 i 30

(subota-Melun kvartet, nedjelja-Patrik Zamuda) i u nedjeljno jutro od 10 sati (Margareta Piskač).
Varaždin će ovog vikenda posjetiti i brojni vlasnici pasa koji će svoje ljubimce ponosno pokazati na tradicionalnoj Međunarodnoj izložbi pasa CACIB na poligonu Kinološkog društva Varaždin. Početak izložbe oba dana je u 9 sati.
Danas u 21 sat počinje program Ljeta na Stančiću, za dobru zabavu zadužen je DJ Mario Kovač, a u subotu u istom terminu DJ Nkle.
Varaždin ovih dana pokazuje svoje najljepše lice nudeći bogatstvo događanja, koja osim domaćina privlače i brojne goste.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.