Proslava 160. obljetnice dobrovoljnog vatrogastva u Hrvatskoj

  • 0
  • 212 views

Dobrovoljno vatrogasno društvo Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu organizira obilježavanje 160. obljetnice rada, u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, Vatrogasnom zajednicom grada Varaždina i Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Varaždina. Obilježavanje će se održati u petak i subotu 14. i 15. lipnja 2024. godine u Varaždinu.
Svečano obilježavanja započinje u petak 14. lipnja u 16:00 sati posjetom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića varaždinskim dobrovoljnim vatrogascima i Muzeju hrvatskog vatrogastva. Potom slijedi svečani mimohod vatrogasaca i vatrogasnih vozila na Kapucinskom trgu te vatrogasna vježba u sklopu vježbe SIGURNOST 2024. Vježbom će se prikazati djelovanje vatrogasaca prilikom nesreće u prijevozu opasnih tvari cestovnim vozilom, kao i spašavanje osoba iz objekta zahvaćenog požarom.

Nakon vježbe, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se svečana sjednica Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu, kojoj će prisustvovati najviši državni i vatrogasni dužnosnici.
U subotu 15. lipnja s početkom u 10 sati u Hotelu Turist u Varaždinu će se održati svečana sjednica Hrvatske vatrogasne zajednice, na kojoj će biti uručena priznanja za životno djelo u vatrogastvu, kao i nagrade za Najpothvat u vatrogastvu u 2023. godine.
Na stadionu SKUNC Sloboda u Varaždinu od 11.00 do 17:00 sati održat će se vatrogasno natjecanje Memorijal Mirko Kolarić koje će okupiti velik broj vatrogasnih natjecateljskih odjeljenja u kategorijama vatrogasnog pomlatka, mladeži i vatrogasca. Za vrijeme trajanja natjecanja moguće je posjetiti i Muzej hrvatskog vatrogastva.
Pozivamo sve zainteresirane građane da 14. i 15. lipnja posjete Varaždin i tako uveličaju proslavu 160. obljetnice hrvatskog vatrogastva

PROGRAM:
Petak, 14. lipnja 2024.
16:00 prijem Predsjednika RH u prostoru Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu
17:20 dolazak predsjednika RH na Kapucinki trg
17:30 mimohod vatrogasaca i vozila
18:00 vježba SIGURNOST 2024
19:30 svečana sjednica Društva u HNK Varaždin

Subota, 15. lipnja 2024.
10:00 Svečana sjednica HVZ-a (Hotel Turist)
11:00 – 17:00 Memorijal Mirko Kolarić (SKUNC Sloboda)

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.