Rotary Club Varaždin i Gradski muzej u travnju organiziraju četiri javna predavanja za građanstvo

Počinje ciklus - Rotary u Muzeju

  • 0
  • 147 views

U suradnji s varaždinskim Gradskim muzejom Rotary Club Varaždin će tijekom travnja organizirati četiri javna predavanja za građanstvo koja će održati članovi ovoga najstarijeg varaždinskog Rotary kluba.
-Organizacijom ovih javnih predavanja Rotary Club Varaždin oživljava praksu prijeratnog varaždinskog Rotary kluba čiji su članovi tridesetih godina prošloga stoljeća redovno održavali predavanja za varaždinsko građanstvo o tadašnjim „novotarijam“. Profesor Krešo Filić je primjerice, održao niz javnih predavanja na kojima je govorio o rengdenskim zrakama ili mlaznim motorima, profesor Vladimir Deduš je održao niz predavanja o etnološkimi povijesnim temama, a doktor Velimir Kalafatić o prevenciji zaraznih bolesti. Budući da su članovi Rotary kluba stručnjaci na svojim područjima, uobičajena je praksa da oni u svom klubu održe aktualno predavanja iz svoje profesije, a sada će, zahvaljujući suradnji našeg kluba s Gradskim muzejom, predavanja održati i za građanstvo – istaknuo je Igor Čolaković, predsjednik Rotary Cluba Varaždin.
Ovaj ciklus predavanja nastavak je dugogodišnje suradnje Rotary Cluba Varaždin i Gradskog muzeja, čiji su osnivači bili upravo članovi prijeratnog Rotary kluba.
-Rotary u muzeju je ciklus javnih predavanja na kojem će članovi Rotary kluba na popularan način govoriti o aktualnim temama s raznih područja, pri čemu će u fokusu biti umjetna inteligencija i promjene koje njihova široka primjena donosi u našu svakodnevicu – naglasio je Miran Bojanić Morandini, ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin.
Javna predavanja članova Rotary kluba bit će organizirana u palači Herzer na Franjevačkom trgu tijekom travnja, pa će prvo u nizu od četiri predavanja, u utorak, 9. travnja, održati prof. dr. sc. Neven Vrček, redoviti profesor u trajnom zvanju na Fakultetu organizacije i informatike, koji će govoriti o – suvremenim industrijama i pratećim tehnologijama.
U utorak, 16. travnja, poznati varaždinski odvjetnik Marko Porobija održat će predavanje o utjecaju umjetne inteligencije na pravnu struku i pružanje pravnih usluga.
Varaždinski novinar Igor Čolaković u utorak, 23. travnja, predstavit će povijest Rotary Cluba Varaždin, jednog od najstarijih Rotary klubova u Hrvatskoj, koji je osnovan još 1931. godine, dok će meteorolog mr. sc. Emil Tkalec, u utorak, 30. travnja, govoriti o aktualnoj temi – Utjecaj klimatskih promjena vinogradarski sektor.
Predavanja će početi u 19 sati a ulaz je slobodan.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.