Robocup Junior Zagreb 2024

Ludbreški srednjoškolski robotičari i ove godine postigli zapažene rezultate, plasirali se na Europsko prvenstvo iz robotike

  • 0
  • 141 views

U subotu i nedjelju 23. i 24. ožujka održao se RoboCup Junior Zagreb 2024 u Osnovnoj školi Mate Lovraka u Zagrebu.
Ove godine je sudjelovalo 180 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola u dobi od 6 do 19 godina iz cijele Hrvatske, a nastupili su i gosti iz Slovenije, Slovačke i Mađarske. Bilo je 13 kategorija natjecanja, te ukupno 68 ekipa. Na natjecanju su nastupili i učenici Srednje škole Ludbreg u kategoriji CoSpace Advanced.
Višetjedne pripreme učenika su se odradile u Srednje škole Ludbreg i Hrvatskog robotičkog saveza. RoboCup Junior Zagreb 2024 je inače bilo i izborno natjecanje za robotičku reprezentaciju Hrvatske za europsko i svjetsko prvenstvo, a na europsko prvenstvo plasirali su se i učenici 1.a razreda Srednje škole Ludbreg Patricija Radiković i Jurica Ceglec čiji je mentor bio Željko Posavec, mag.ing.mech. Na europskom prvenstvu u Hannoveru (od 13. – 16. lipnja) Hrvatska će imati svoje ekipe u 12 kategorija, a na svjetskom u 7 kategorija.

 

 

Za mene je to poticaj da radimo još više i još bolje sa našim učenicima. Učenici su postigli fantastičan rezultat i ponosan sam na njih – rekao je Željko Posavec koji inače obnaša i dužnost načelnika u Općini Petrijanec.
RoboCup Junior je međunarodna znanstvena inicijativa osnovana 1997. godine s ciljem unapređenja robotike i s ciljem promicanja interesa i prakse, kao i poznavanja srodnih znanosti: mehatronike, računalnih znanosti, elektronike, mehanike, interneta i umjetne inteligencije. Jedan od ciljeva organizatora je promocija znanja iz STEM područja, prepoznatljivost i vidljivost Hrvatske kao zemlje u kojoj se ulaže u inovativnost, popularizaciju znanosti te potiče usmjeravanje djece i mladih ka tehničkom stvaralaštvu i poduzetništvu u novim tehnologijama.

Rezultati:

 

 

 

 


Link rezultati 5/13 stranica SŠ Ludbreg:

https://robocup.zviz.net/robocup-junior-zagreb-2024/results

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.