Potpisan ugovor o dogradnji dječjeg vrtića u Sračincu

  • 0
  • 145 views

Jučer je potpisan ugovor o dogradnji dječjeg vrtića u Sračincu. U ime investitora ugovor je potpisao načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, a u ime izvođača radova Portal d.o.o. Hrašćica direktor Ivan Ciglar.
– Ovo je jedan od najznačajnijih, mogao bih reći i kapitalnih projekata, koji se odnosi na predškolski odgoj u našoj općini. Dogradnjom postojećeg dječjeg vrtića, dobit ćemo prostor za četiri nove odgojne skupine i tako u potpunosti zadovoljiti propisane standarde. Na sreću, imamo i dalje velik interes za upis djece u dječji vrtić, a ovom ćemo dogradnjom omogućiti svim zainteresiranim da svoje dijete i upišu. Ova dogradnja bit će realizirana prema modelu po kojem smo radili i prethodnu prije pet godina, radi se o montažnom vrtiću koji zadovoljava najviše ekološke i energetske standarde. Na raspolaganju djeci bit će novih više od 400 kvadratnih metara unutarnjeg prostora, a radimo i novu ogradu i uređenje okoliša te dječjih igrališta u krugu vrtića. Veselimo se skorom početku radova – istaknuo je načelnik Božidar Novoselec.
Ukupna vrijednost projekta s PDV-om je nešto manje od milijun i pol eura. Općina Sračinec ovu će investiciju financirati iz sredstava vlastitog proračuna, osim odobrenih sredstava iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije od 80.000 eura. Proveden je i natječaj za nadzor gradnje, koji će obavljati tvrtka Building iz Varaždina, glavni inženjer Jerko Bošković. Početak radova na dogradnji vrtića očekuje se unutar 30 dana, a djeca će u nove prostore ući za manje od 12 mjeseci.

 

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.