Travanj kao Mjesec dobrih djela: Uključite se u projekt činjenja dobrih djela

  • 0
  • 220 views

U Hrvatskoj se već više od pet tisuća ljudi, bilo kroz osobne aktivnosti ili unutar organizacija, prijavilo da će tijekom ovog travnja učiniti barem jedno dobro djelo, a upravo je naša zemlja, zahvaljujući broju sudionika i učinjenih dobrih djela, proglašena jednom od najaktivnijih na svijetu.

Ususret Svjetskom danu činjenja dobrih djela, koji se ove godine obilježava u nedjelju, 14. travnja, više tisuća pojedinaca i organizacija u Hrvatskoj već se priprema za sudjelovanje u projektu. Za razliku od prijašnjih godina, dobra djela će se ove godine poticati tijekom cijelog travnja.

U projekt „Svjetski dan činjenja dobrih djela“, koji se u Hrvatskoj se obilježava već treću godinu za redom u organizaciji samoborske Udruge Djeca za bolji svijet, uključiti se mogu baš svi koji žele učiniti razliku. U dobra djela spadaju razne aktivnosti, od čišćenja plaža i šuma, uređivanja dječja igrališta i parkova, pomoći svim ranjivim skupinama društva, organiziranja raznih edukacija, predstava i koncerata do darivanja krvi.

U dosadašnjim aktivnostima diljem Hrvatske sudjelovale su tisuće ljudi. Očekujemo kako ćemo ove godine nadmašiti prijašnje brojke, no prioritet je širenje te pozitivne energije koju osjeća svaki čovjek kada napravi nešto dobro. Posebno smo ponosni na najmlađe, koji se kroz ovakve aktivnosti uče brizi, empatiji i solidarnosti. Projektu se dosad već pridružio niz udruga, gradova i županija, većina lokalnih volonterskih centara, brojne osnovne i srednje škole, razne umjetničke skupine i tvrtke, a nadamo se da će se dodatno uključiti i građani sa samostalnim projektima. Za pomoć oko ideja dobrih djela slobodno nam se obratite, a svi samostalni prijedlozi su itekako dobrodošli“, istaknuo je predsjednik i osnivač udruge Djeca za bolji svijet Leo Petrov, pozivajući sve da se priključe činjenju dobrih djela u što većem broju.

Svjetski dana činjenja dobrih djela prigodno će se obilježiti 14. travnja u 17 sati koncertom Renate Končić Minee na glavnom gradskom trgu u Samoboru.

Kako se uključiti u projekt?

Svi zainteresirani za sudjelovanje u projektu mogu se tijekom cijelog travnja uključiti kroz organizaciju vlastitih aktivnosti ili sudjelovanjem u aktivnostima koje organiziraju udruge koje se bave volonterskim aktivnostima. Aktivnosti mogu varirati od individualnih do timske suradnje, poput pomoći starijim osobama ili čišćenja plaža. Prijaviti se možete na putem web stranice Good Deeds Day, a dosad se u projekt uključilo više od 5000 sudionika.

Pozivamo sve uključene i da tijekom ili nakon realizacije aktivnosti volontiranja fotografije objavljuju na društvenim mrežama koristeći #GoodDeedsDay, #DanDobrihDjela i #CinimoDobro ili ih pošalju Udruzi na mail djecazaboljisvijet@gmail.com.

Svjetski dan činjenja dobrih djela pokrenula je međunarodna organizacija Good Deeds Day prije 18 godina, a danas je to globalni događaj koji se obilježava u preko 110 zemalja širom svijeta. Prošle je godine na činjenje dobrih djela u Hrvatskoj utrošeno više od 22.000 sati, a stvaranju boljeg svijeta priključilo se preko 16.000 raznih sudionika u više od 200 različitih projekata. U raznim aktivnostima je sudjelovalo 50-ak gradova, više od 100 različitih udruga/volonterskih centara, mnoštvo škola i vrtića te običnih građana, a prošlogodišnji je projekt u Hrvatskoj proglašen kao jedan od najboljih u svijetu čak drugu godinu zaredom.

Više informacija o udruzi pronađite na poveznici Djeca za bolji svijet.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.