Pisci, još stignete prijaviti se na natječaj ZKM-a!

  • 0
  • 112 views

Javnim pozivom Zagrebačkom kazalištu mladih cilj je pronaći spisateljicu / pisca koji će u razdoblju od travnja do studenog ove godine putovati na relaciji Zagreb, Madrid, Berlin, Vilnius i Bruxelles i raditi na svom novom dramskom tekstu u suradnji s umjetničkim vodstvima renomiranih europskih kazališta.

Riječ je o javnom pozivu dramskim piscima otvorenom do 15.ožujka 2024. za sudjelovanje na Europskom rezidencijalnom programu za dramatičare.

Taj se program održava u koprodukciji Centro Dramatico Nacional (Madrid, Španjolska), Maxim Gorki Theater (Berlin, Njemačka), Lietuvos Nacionalinis Teatres (Vilnius, Litva), Koninklijke Viaamse Schouwburg (Bruxelles, Belgija) i Zagrebačkog kazališta mladih (Zagreb, Hrvatska), s idejom afirmiranja europskog novog dramskog pisma na službenim jezicima zemalja sudionica.

Odabrani pisac iz Hrvatske putovat će tijekom 2024. u koprodukcijska kazališta te u jednotjednom boravku u Španjolskoj, Belgiji, Njemačkoj i Litvi (22.04. – 28.04. Madrid, 21.06. – 28.06. Bruxelles, 26.08. – 01.09. Berlin i 11.11. – 17.11. Vilnius) razvijati internacionalni dijalog s ostalim autorima i kazališnim profesionalcima u svrhu prikupljanja povratnih informacija o vlastitom tekstu i autorskom procesu.

Prispjele prijave razmotrit će povjerenstvo koje će oformiti Zagrebačko kazalište mladih, a do 3. travnja 2024. donijet će se odluka o odabranom dramskom autoru.

Propozicije Javnog poziva objavljene su na www.zekaem.hr

Pisci, još stignete prijaviti se na natječaj!

Foto: Marko Ercegović

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.