U Brezničkom Humu na Dan žena

Predstava Bistričkog teatra i cvijeće kao poklon i zahvala

  • 0
  • 165 views

Povodom obilježavanja međunarodnog Dana žena u petak 8. ožujka navečer je u dvorani Vatrogasnoga doma u Brezničkom Humu pred prepunim gledalištem održana višestruko nagrađivana predstava „Biti, piti il popevati” teatra „Vende tam” iz Marije Bistrice. Riječ je o zanimljivom domaćem kajkavskom uprizorenju situacije uvođenja kulturnih sadržaja u malome zagorskom selu, i kako na sve to reagiraju zatečeni mještani. Prema reakciji publike, čini se da su protagonisti uspjeli gledateljstvu, a posebno djeci i mladima, na duhovit način približiti osnove shvaćanja potrebe za kulturnim sadržajima, kojih u modernom današnjem vremenu sve više nedostaje.
U ugodnom su ambijentu i atmosferi ove sadržajne humoristične predstave na kajkavštini uživali svi a pogotovo dame, kojima je načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić na kraju uz čestitke uručio cvijeće kao najljepši poklon za Dan žena, dok su članice udruge Strinski žmaki priredile domjenak za posjetitelje.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.