„Kamen po kamen- palača“, šetnjom kroz stoljeća upoznajte intrigantnu povijest varaždinske Županijske palače

  • 0
  • 175 views

Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin u suradnji s Turističkom zajednicom grada Varaždina i ove će se godine uključiti u obilježavanje Međunarodnog dana turističkih vodiča.
Već 14 godina varaždinski turistički vodiči povodom svog dana, za Varaždince, ali i njihove goste, organiziraju besplatno vođenje koje je ovog puta posvećeno intrigantnoj povijesti Županijske palače u Varaždinu. Svi zainteresirani moći će u subotu, 24. veljače, uz stručno vodstvo, besplatno razgledati zgradu Županijske palače i jedinstven Centar za posjetitelje koji je od prošle godine otvoren u podrumu jedne od najstarijih i najljepših građevina u centru grada. U ovom interpretacijskom centru naglasak je stavljen na vizualne efekte koji posjetiteljima omogućuju pun doživljaj i to zahvaljujući hologramima, posebnim projektorima i drugoj modernoj tehnologiji. Kroz šetnju Centrom može se vidjeti kako je eruptirao vulkan Gaveznica, zaviriti u špilju Vindija ili pak saznati kakve veze ima zmaj s dvorcem Trakošćan, te mnoge druge tajne koje će im otkriti varaždinski turistički vodiči.
Razgledi počinju ispred zgrade Županijske palače u 10 i 11 sati.
Međunarodni dan turističkih vodiča obilježava se od 1990. godine svakog 21. veljače, na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča sa sjedištem u Beču.

 

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.