Nova ograničenja brzine na državnoj cesti D-35 Varaždin – Ivanec – Lepoglava

  • 0
  • 351 views

Obavještavaju se svi sudionici u prometu da su Hrvatske ceste na prijedlog Policijske uprave varaždinske, naručile i izradile reviziju ograničenja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila za dionicu državne ceste D-35 Varaždin – Ivanec – Lepoglava.
Sukladno navedenoj reviziji, s ciljem poboljšanja protočnosti prometa kao jednog od glavnih čimbenika cestovnog prometa, izmijenjeno je postojeće stanje prometne signalizacije na način da je na dionicama cesta u naselju na kojima to omogućuju tehnički i sigurnosni elementi, najveća dopuštena brzina kretanja podignuta s 50 na 60 km/h.
Vozač koji vozilom u naselju prekorači dopuštenu brzinu kretanja za više od 50 km/h od dopuštene brzine, može biti kažnjen novčanom kaznom do 2 650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana, može mu se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju određuje mu se 6 negativnih prekršajnih bodova. Također i vozač koji iz nepotrebnih razloga vozi presporo, odnosno brzinom koja je manja od polovice najveće dopuštene brzine, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 30 eura.
Ovom prilikom apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju propise o brzinama kretanja vozila na navedenoj i svim drugim cestama jer time doprinose povoljnijoj razini sigurnosti u prometu i smanjenju broja stradavanja osoba u prometnim nesrećama.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.