Konferencija projekta „Tako? – Ovako!“

  • 0
  • 147 views

Društvo „Naša djeca“ Varaždin prijavilo se na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih, projektom „Tako? – Ovako!“. Obzirom da je projekt prihvaćen od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja krenuli su u realizaciju istog.
Održana je prva konferencija projekta Tako? – Ovako! sa školama partnerima projekta te izvoditeljicama koje sudjeluju na projektu. Projekt je predstavljen te je dogovorena suradnja.
Projekt „Tako? – Ovako!“ provodit će se u tri osnovne škole na području Varaždinske županije. Korisnici aktivnosti bit će učenici četvrtih razreda 4. osnovne škole Varaždin, Osnovne škole “Vladimir Nazor” Sveti Ilija i Osnovne škole “Izidora Poljaka” Višnjica.
Cilj projekta je pružiti različite modalitete za uvježbavanje nenasilnih oblika rješavanja sukoba koristeći različite ekspresivne i kreativne tehnike: dramski odgoj (forum kazalište), likovni odgoj, plesni odgoj. Očekivani ishodi projekta su da će djeca moći prepoznati i verbalizirati vlastite emocije, znati će što je empatija, što je asertivno ponašanje te će moći izraziti svoje emocije kroz neku od ekspresivnih i kreativnih tehnika iz domene dramskog, likovnog i plesnog odgoja.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.