NOĆ MUZEJA 2024. u Muzeju hrvatskog vatrogastva

  • 0
  • 263 views

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) i ove godine sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja koja će se u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva održati u petak 26. siječnja.
Muzej hrvatskog vatrogastva u 2024. godini slavi 10. obljetnicu otvaranja obnovljenog postava, a glavno događanje će biti otvaranje izložbe kojom predstavljamo njegov dosadašnji rad: izložbe, radionice, predavanja i druga događanja koja je do sada posjetilo preko 20.000 građana. Uz prikaz muzejskih publikacija, članaka i suvenira, omogućili smo upotrebom novih tehnologija pregled izložbi postavljenih u posljednjih 10 godina. Na protekla događanja ćemo se osvrnuti i kratkim predavanjem, koje će biti prigoda za podjelu nagrada organizacijama i osobama koje su pridonijele razvoju Muzeja hrvatskog vatrogastva.
Uz novu izložbu posjetitelji će moći pogledati stalni postav muzeja koji ih vodi na put razvoja hrvatskog vatrogastva od druge polovine 19. stoljeća do danas kroz prikaz vatrogasnih pumpi, osobne i skupne zaštitne opreme, kao i odora, dokumenata i fotografija.

Ljubitelji modernog vatrogastva moći će razgledati opremu Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina i Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu. Za najmlađe smo pripremili likovnu radionicu na temu vatrogastva te prigodne poklone.
Nova i stara publiko, pozivamo vas da i u ovoj Noći muzeja posjetite Muzej hrvatskog vatrogastva i zakoračite u hrvatsku vatrogasnu povijest.

RASPORED DOGAĐANJA
Noć muzeja, 26. siječnja 2024.
17:00 – 23:00 Izložba stalnog postava
17:00 – 23:00 Izložba vatrogasnih vozila i opreme JVP Grada Varaždina i DVD-a Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu
17:00 – 18:30 Likovna radionica za najmlađe na temu vatrogastva, CTIF dvorana, Trenkova 44
18.45 – 19:45 Osvrt na 10 godina rada obnovljenog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva – izlaganje i podjela priznanja, CTIF dvorana, Trenkova 44
20:00 Otvaranje izložbe „Muzej hrvatskog vatrogastva 2014. – 2024.“

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.