NAJ SPORTAŠ Uoči izbora najboljih sportaša Hrvatske u 2023. godinu u izboru Sportskih novosti

Enes Garibović kandidat za sportaša Hrvatske!

  • 0
  • 553 views

Još jedno ogromno priznanje stiglo je na adresu proslavljenog varaždinskoga karatista i aktualnog sportaša grada Varaždina, Enesa Garibovića. Sportske novosti, naš najugledniji i najdugovječniji sportski list, u svojem je tradicionalnom, već 72. izdanju Izbora najboljih sportaša Hrvatske, nominiralo u muškoj pojedinačnoj konkurenciji i Enesa Garibovića kao jednog od osam potencijalnih dobitnika te najprestižnije sportske nagrade.
Enesu je 2023. godina bila najplodnija sportska godina u karijeri. Na Europskom seniorskom prvenstvu u Španjolskoj osvojio je srebrnu medalju u kategoriji borbe seniori -84 kg te ekipnu broncu s hrvatskom muškom seniorskom reprezentacijom u sastavu: Garibović, I. Kvesić, A. Kvesić, Živković, Martinac, Bunjevac i Mrvičić. Time je zadržao, odnosno nadogradio kontinuitet sjajnih rezultata na velikim natjecanjima – aktualno pojedinačno srebro mu je treće odličje u nizu na europskim prvenstvima (bronca 2021. pa srebra 2022. i 2023.), ekipno već četvrta medalja na europskim prvenstvima u seniorskoj konkurenciji (zlato 2021. i bronce 2017., 2019. i 2023. godine).

Konkurenti Enesu Gariboviću u muškoj konkurenciji ovog Izbora su Giovanni Cernogoraz (streljaštvo), Ivan Dodig (tenis), Marko Golubić (taekwondo), Enes Garibović (karate), Tin Srbić (gimnastika), Tonči Stipanović (jedrenje), Dino Sinovčić (paraplivanje) i Filip Šačić (hrvanje). Priliku da se popne pod svjetla reflektora Enes ima i u momčadskoj konkurenciji, budući da je na popisu nominiranih i seniorska karate reprezentacija Hrvatske u sastavu Garibović, I. Kvesić, A. Kvesić, Bunjevac, Martinac, Živković i Mrvičić.
Hoće li Enes zaista i ponijeti titulu naj sportaša Hrvatske za 2023. godinu ili biti dio sportske naj momčadi Hrvatske saznat ćemo u nedjelju, 14. siječnja, kad je uz izravni prijenos na HRT-u svečano proglašenje laureata.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.