Erasmus+ video učenika Glazbene škole u Varaždinu

  • 0
  • 3.664 views

Glazbena škola IEA Oriol Martorell iz Barcelone, početkom prosinca 2023. godine ugostila je 12 učenika srednje glazbene škole Glazbene škole u Varaždinu. Mogućnost boravka u ovoj instituciji, koja kao i Glazbena škola u Varaždinu svojim polaznicima pruža cjeloviti integrirani nastavni proces, pokazala se iznimno produktivnom za sve sudionike ove mobilnosti. Prava kultura bez glazbe ne može se ni zamisliti, a upravo je to još jednom potvrdio i ovaj projekt, kroz koji su učenici dobili priliku steći uvid u rad i djelovanje nove obrazovne institucije, ali koji je isto tako utjecao na razvoj njihovih umjetničkih i intelektualnih kapaciteta.

Lucija Čehok, Pavao Mrazek, Fran Keretić, Klara Sokač, Edita Strnad, Mia Galić, Lucija Pavlović, Nela Grđan, Paula Jovan, Gabrijel Barajaktarević, Patricija Percl i David Golenja u Barceloni su boravili dva tjedna te su se u Varaždin vratili pred sam početak božićnih praznika, a vjerujemo kako je na svakog od njih vrijeme provedeno u Barceloni u okviru Erasmus+ projekta „Barcelona, la musica vibro y ella nos unio“, ostavilo poseban trag i da će stečeno iskustvo i sklopljena prijateljstva zasigurno biti nešto što će pamtiti cijeli život.

Sudjelovanje u međunarodnim projektima zasigurno nije nikakva novost za Glazbenu školu u Varaždinu, ali sudjelovanje u ovakvom sveobuhvatnom Erasmus + projektu za naše je učenike jedno izvanredno iskustvo, a za Glazbenu školu u Varaždinu od iznimnog značaja“ ističe ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić koji je potvrdio kako je planirana daljnja suradnja sa školom iz Barcelone, već na zajedničkom koncertu dviju škola koji će se održati na proljeće, točnije početkom svibnja.

Svim je učenicima Glazbene škole u Varaždinu ovo bio prvi Erasmus+ projekt i dragocjeno iskustvo, a kako je izgledao njihov boravak u Španjolskoj možete vidjeti u video uratku koji su učenici snimili.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.