Biskup Radoš tradicionalno uoči Božića pohodio Caritasovu pučku kuhinju

  • 0
  • 283 views

Varaždinski biskup Bože Radoš i ove je godine uoči Božića posjetio Pučku kuhinju Caritasa Varaždinske biskupije te se, zajedno s predstavnicima županijske i gradske vlasti, pridružio podjeli paketa korisnicima i zajedničkom blagovanju ručka.

Naime, uz redoviti obrok, Caritasova pučka kuhinja i ove je godine pripremila i pakete koje su korisnici ponijeli svojim kućama za predstojeći Badnjak i Božić i to jedan kuhani i jedan suhi. Humanitarna udruga “Bedem ljubavi Varaždin”, i ove se godine pobrinula da korisnici, uz glavni obrok, imaju i kolače.

“Nastojeći činiti dobro, pozivamo i ovu našu malu braću da i mi budemo put za njih do Boga. Put do Boga nije nikada put kojim idemo sami, nego je put gdje se pridružuju i drugi. Za nas je milost da možemo svake godine to i pokazati: kako put do Boga tražimo zajedno s predstavnicima županijske i gradske vlasti koji također sudjeluju svojim darovima na putu pomoći ovim najmanjima. Zato nam je drago da nas Bog može vidjeti zajedno na ovome putu dobra”, poručio je mons. Radoš.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak pohvalio je rad Caritasa Varaždinske biskupije koji dugi niz godina skrbi o potrebitim pojedincima i obiteljima, a svakodnevna podjela obroka, odnosno osiguravanje osnovnih ljudskih potreba, samo je jedna od aktivnosti biskupijskog Caritasa.

“Čovjek se iz raznih razloga može naći u nevolji. Stoga mi društvo svojim djelima i riječima moramo pokazati potrebitom čovjeku da nije sam u ovim teškim vremenima, da nije ostavljen od sredine u kojoj živi, nego da ima netko tko će skrbiti o njegovoj osnovnoj potrebi, da je i dalje dio zajednice u kojoj živi i koju je nekad gradio zajedno sa svima nama. Promicanje solidarnosti i pružanje pomoći onima kojima je najpotrebnija vodilja je biskupijskog Caritasa, a koju Caritas, zahvaljujući svim vrijednim volonterima, uz pomoć mjesne Crkve, udruga, pojedinaca, Grada Varaždina i Varaždinske županije, živi svaki dan”, rekao je župan Stričak zahvalivši svima koji, svatko na svoj način, pomažu najugroženijim građanima.

“Upravo vi dragi volonteri, pojedinci, članovi brojnih udruga i zajednica, darujući svoje vrijeme drugima, svoj osmijeh, toplu riječ – pričate priču Varaždinske županije, priču zajedništva, empatije i solidarnosti”, zaključio je župan Stričak.

Gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj poručio je, pak, kako grad Varaždin aktivno sudjeluje financirajući rad Caritasa tijekom cijele godine.

“Bez Critasa teško da bi svi naši sugrađani koji žive ispod socijalnog i ljudskog minimuma mogli živjeti i prehranjivati se, stoga smo na toj humanosti koju Caritas pokazuje i mi zahvalni”, istaknuo je gradonačelnik Bosilj.

“Dok želim onima koji svaki dan ovdje navraćaju po komad kruha, komad ljubavi, sretan Božić i njih pozivam da sreću pronađu duboko u sebi, pronađu sreću u Bogu koji jedini može dati sreću. Mi dajemo samo male znakove Božje prisutnosti, znakove dobrote, ali Bog će im dati ono što nitko drugi ne može dati – samoga sebe. Neka im bude sretan i blagoslovljen Božić”, poželio je na kraju mons. Radoš.

izvor: https://www.biskupija-varazdinska.hr/

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.