Hrvatski karate savez uručio priznanja najboljima u 2023. godini

Enes i Esad Garibović laureati Hrvatskoga karate saveza

  • 0
  • 225 views

Muški članovi najpoznatije varaždinske karate obitelji, sin Enes Garibović i tata mu Esad Garibović, primili su nova velika priznanja za svoje sportske uspjehe na međunarodnoj sceni. Na završnoj svečanosti Hrvatskoga karate saveza u zagrebačkom Hotelu International ovaj je dvojac iz Karate kluba Varaždin primio plakete za iznimne rezultate u aktualnoj godini na odmaku, u kojoj su održano i Europsko i Svjetsko prvenstvo kao i Europske igre.

Podsjetimo, Enes Garibović je u ožujku 2023., na Europskom seniorskom prvenstvu u Španjolskoj, osvojio srebro u kategoriji borbe seniori -84 kg te ekipnu broncu s hrvatskom muškom seniorskom reprezentacijom u sastavu: Garibović, I. Kvesić, A. Kvesić, Živković, Martinac, Bunjevac i Mrvičić.

Enesu je ovo pojedinačno srebro bila treća uzastopna medalja na seniorskim europskim prvenstvima (EP 2021. bronca seniori -75kg, EP 2022. srebro seniori -84kg, EP 2023. srebro seniori -84 kg), a s ekipom ima osvojene ukupno četiri medalje na europskim seniorskim prvenstvima (zlatno odličje 2021. godine i bronce 2017., 2019. te ove 2023. godine).

Trener Karate kluba Varaždin i nacionalni trener seniorske karate reprezentacije Hrvatske, Esad Garibović, dobio je također priznanje od HKS-a za izuzetan trenerski doprinos u ostvarenju međunarodnih rezultata u 2023. godini. Priznanja je dobitnicima uručio Davor Cipek, predsjednik Hrvatskoga karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.