Donesen Proračun Općine Breznički Hum

Gotovo milijuna eura - garancija razvoja i socijalne osjetljivosti

  • 0
  • 213 views

Ovih je dana održana posljednja sjednica Općinskog vijeća Općine Breznički Hum, na kojoj je donesen općinski Proračun za iduću 2024. godinu. On će biti u granicama dosadašnjih proračuna a iznosi otprilike milijun eura, odnosno točno 945.500 eura – kazao je načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić.
– Proračun je razvojni i socijalno osjetljiv, rekao bih, te podržava sve vidove općinskog života s područja naše općine s time da su sredstva nešto veća nego ranijih godina – napominje Hegedić. Njime će biti obuhvaćeni svi odobreni razvojni projekti u Općini Breznički Hum, a uz to planiramo prijavljivati i nove buduće projekte ovisno o tome kako će se otvarati projektni natječaji a s obzirom da nam se sve više otvaraju vrata financiranja iz Europske Unije – zaključuje načelnik.
Također se u idućoj godini planira izgradnja četiriju nerazvrstanih cesta, a završetak radova očekuje se do kraja godine. Uskoro kreće i javna nabava vezana uz projektiranje biciklističke infrastrukture, nakon čega počinje izrada projektne dokumentacije, pa onda i provedba samog projekta izgradnje. Općina Breznički Hum i dalje će sufinancirati boravak djece u dječjim vrtićima, a tradicionalno su uz blagdan Svetog Nikole darovali djecu svih uzrasta – od vrtićke dobi do osnovnoškolaca. Ovih su dana isplaćene stipendije svim studentima kao i naknade za novorođenčad. Osim toga, sredinom ovoga tjedna završeni su radovi na asfaltiranju ceste u zaselku Gotali u Brezničkom Humu ukupne duljine 665 metara u iznosu od 78 tisuća eura, a financirani su iz općinskog Proračuna i sredstvima Ministarstva graditeljstva.
– Započeta je gradnja ceste na dionici Radešić – Kuna duljine 650 metara čija cijena iznosi 82 tisuće eura, a financira se dijelom sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja a dijelom iz općinskog Proračuna. Za sada su izvedeni samo zemljani radovi tako da nastavljamo odmah poslije nove godine i vjerujemo da će radovi biti dovršeni do kraja siječnja 2024. godine. Budući da smo pri kraju tekuće godine, koristim priliku svima uputiti iskrene čestitke i dobre želje za božićne i novogodišnje blagdane – zaključio je načelnik Zoran Hegedić.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.