Tony Cetinski dvostruki je dobitnik Music Pub nagrada

Nagrađen je za najboljeg pjevača i za najbolju pjesmu 2023. godine

  • 0
  • 74 views

Tony Cetinski u 2023. godini snimio je tri odlične pjesme, sve redom prepoznate od strane pubilke te je time osigurao čak dvije nagrade “Music Pub”, i to za pjesmu godine i za najbolje izvođača u 2023. Uz pjesmu „Vojnik pod zvijezdama“ Toni je snimio još dvije odlične pjesme, „Orao nikad ne leti u jatu“, sjajna kombinacija s ITD bendom i „Ima nešto“ koja postoji i u remix varijanti Kamenog.

Najstarije hrvatske glazbene nagrade “Music Pub”, koje se dodjeljuju još od 1992. u istoimenoj emisiji utjecajnog urednika i voditelja, Zlatka Turkalja Turkija, na Drugome programu Hrvatskoga radija. Pri odabiru najboljih u svakoj kategoriji najvažniji su kriteriji nastupi i predstavljanje na Drugom programu Hrvatskoga radija, zatim koncertni i festivalski nastupi, te diskografska aktivnost.

Tony Cetinski, svoju je prvu nagradu dobio 1995. godine i to za pjevača godine. Bila je to baš nagrada Music Pub koja mu je uručena u dvorani Vatroslava Lisinskog. Tonija rado gledamo na koncertnim pozornicama, a ove godine radilo se puno, pa su se pjesme snimale između koncerata.

“Za Novu godinu smo u Budvi, tako da stvarno nas ima posvuda. Sloveniju radimo tradicionalno Križanke, uvijek na kraju ljeta. To smo održali u rujnu i bilo je jako dobro. Imamo snimku. Snimili smo samo audio i to ćemo objaviti na Youtubeu kao live snimku. Samo audio znači, nema uopće videa i to moram još sad smiksati i završiti. To je bio odličan koncert.” – ističe Tony kojeg su nagrade iznimno razveselile i iznenadile, a kao razlog tome pojašnjava: “Znaš i sam moje mišljenje o nagradama. Najveća je nagrada publika, ali tvoje su nagrade posebne zato što dolaze uvijek u trenutku kad trebaju dati jedan poticaj. Kad treba potpora o kojoj smo razgovarali. Znači, moj je zaključak ovog razgovora da bi ti trebao biti predsjednik udruge koja brani prava glazbenika. Jer ti znaš braniti naša prava i ti u trenutku kad najviše treba, glazbeniku daješ potporu. Evo, sad si mi dao podršku i stvarno mi to treba. Ne treba meni ovaj komad – fizička nagrada, meni treba ta gesta koju si ti napravio. Zato ti zahvaljujem.”

Toni se u razgovoru sa kolegom Zlatkom Turkaljom Turkijem osvrnuo i na današnju glazbeno-umjetičku scenu te zaključio kako mu je istinski žao da se današnji izvođači međusobno ne podupiru i ne pružaju si veću međusobnu potporu i podršku.

“Mislim da bi scena bolje izgledala ukoliko bismo se mi izvođači međusobno podržavali. Tako se bar potvrdilo u mojem iskustvu dok je bio dance. Dok su bile razne faze u stvaranju i koncertima, više smo se podupirali prijašnjih godina. Sad je nekako sve to podijeljeno po klanovima i isključivo izvođači koji su iz istog klana jedni druge podupiru i hvale. Ovi drugi valjda imaju zabranu od svojih šefova poduprijeti nekog kolegu. I mi u našem mentalitetu smo slabi s tom potporom. Da jedan drugog podupiremo. Jako smo slabi. Često se i ja isto osjećam usamljen. Da ja moram sada početi, odustao bih u startu zato što ne bih, kao što nisam htio nikad pripadati nekome tko će mi diktirati što bih trebao raditi i kako bih trebao izgledati. – zaključio je Tony, a mi se veselimo novim nagradama talentiranog pjevača.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.