LAG-u Sjeverozapad dodijeljeno gotovo 2 milijuna eura

Potpisan ugovor o financiranju u novom programskom razdoblju

  • 0
  • 321 views

Na svečanosti koja je održana u četvrtak, 13. prosinca, u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je ugovore o financiranju lokalnih akcijskih grupa u novom programskom razdoblju od 2023. do 2027. godine. Ovim ugovorom, kojeg je ministrica Vučković uručila dipl. ing. Marijanu Škvariću, predsjedniku Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, ovoj je lokalnoj akcijskog grupi dodijeljeno milijun 985 tisuća i 755 eura bespovratnih sredstava za provedbu projekata u novom programskom razdoblju.

Ova sredstva su LAG-u Sjeverozapad dodijeljena unutar intervencije 77.6. – Potpora LEADER (CLLD) pristupu iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.,
-Naš LAG je u prošlom programskom razdoblju bio jedan od najuspješnijih lokalnih akcijskih grupa po iskorištenosti sredstava u Republici Hrvatskoj, stoga vjerujem da ćemo i u novom programskom razdoblju biti još uspješniji u provedbi projekata ruralnog razvoja. Ovih, gotovo 2 milijuna eura, koliko nam je dodijeljeno za sufinanciranje provedbe Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad, namijenili smo za sufinanciranje tri intervencije u razdoblju od 2023. do 2027. godine – za potporu modernizaciji i razvoju poljoprivredne proizvodnje, zatim za potporu izgradnji i rekonstrukciji javne infrastrukture LAG područja te za sufinanciranje nepoljoprivrednih djelatnosti na području našeg LAG-a. Usvojili smo novu Lokalnu razvojnu strategiju, kojom smo dobro definirali potrebe i razvojne ciljeve na području LAG-a Sjeverozapad, stoga vjerujem da ćemo ponovo biti među najuspješnijim lokalnim akcijskim grupama u Republici Hrvatskoj te da ćemo sredstva koja su nam dodijeljena na ovom natječaju Ministarstva poljoprivrede ponovo pametno iskoristiti za poticanje održivog razvoja na ruralnom području – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe -Sjeverozapad nakon svečanog potpisivanja ugovor s Ministarstvom poljoprivrede.

LAG-u se sveukupno dodjeljuju bespovratna sredstva javne potpore unutar Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. za sufinanciranje provedbe LRS LAG u najvišem iznosu od 1.985.755,48 EUR.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.