Vikend obilježile drske krađe i razbojništva

  • 0
  • 229 views

U petak, 1. prosinca od 22.40 do 22.50 sati, prvo u ulici Vatroslava Lisinskog, a potom i na bedemu Starog grada u Varaždinu, trojica nepoznatih mladića počinila su razbojništvo nad 16-godišnjakom i dvojicom 17-godišnjaka. Navedeni su najprije prišli 16-godišnjaku kad je prolazio pored njih ulicom Vatroslava Lisinskog te ga je jedan od njih rukom uhvatio oko vrata i zatražio da mu da novac, kojom prilikom se on uspio osloboditi iz zahvata i pobjeći. Nakon toga su na bedemu Starog grada prišli dvojici 17-godišnjaka s leđa te ih fizički napali i tražili novac od njih. Pritom su jednom od njih istrgnuli novčanik iz ruke i pobjegli s mjesta događaja. Policijski službenici poduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 1. prosinca oko 16.30 sati u Svibovcu Podravskom, trojica nepoznatih muškaraca drsko su okrala 25-godišnjaka. Navedeni je tom prilikom upravljao osobnim vozilom Dravskom ulicom u Svibovcu Podravskom te je u jednom trenutku vidio muškarca koji mu je signalizirao rukom da stane. Kad je zaustavio vozilo, muškarac mu je rekao da nešto ne valja s vozilom, na što je on izašao iz istog te se sagnuo radi provjere. U tom ga je trenutku netko odgurnuo, pri čemu je pao na tlo te vidio spomenutog muškarca s još dvojicom njih, kako bježe s mjesta događaja. Ulaskom u vozilo uočio je da mu je otuđen novčanik s osobnim dokumentima i novcem. U blizini mjesta događaja pronašao je novčanik s dokumentima, bez novca. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

U nedjelju, 3. prosinca oko 3.45 sati u Varaždinu, Zavrtnica, trojica mladića počinila su razbojništvo nad 24-godišnjakom. Navedeni su prišli oštećenom te zatražili da im da sve što ima, na što su ga fizički napali udarajući ga rukama po glavi. Kad je pao na tlo, isti su mu s nogu skinuli patike, a potom i jaknu u džepu koje se nalazio mobitel. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 3 000 eura. Ozlijeđenom je 24-godišnjaku pružena medicinska pomoć po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.