Održan Adventski koncert u crkvi svetog Jurja u Maruševcu

  • 0
  • 163 views

Nastupili su općinski zborovi ali i gosti iz susjednih općina i Krapinsko-zagorske županije

U subotu, 2. prosinca ove godine u Župnoj crkvi svetog Jurja održan je Adventski koncert koji je građane uveo u blagdansku radost još jednog Božića.

U ispunjenoj crkvi u Maruševcu brojne glazbene skupine kojima je zajednička ljubav prema glazbi izvodile su tradicionalne adventske i božićne pučke pjesme. Stare napjeve izvodili su članice i članovi Ženskog vokalnog sastava Leluja iz Općine Vinica, Ženske klape Angeluš iz Cestice, Pjevačke skupine amaterskog kulturno-umjetničkog društva „Žensko kazalište“ iz Jesenja, Zbora odraslih Župe sv. Jurja Maruševec, Crkvenog zbora i Sastava Srednje škole u Maruševcu, Tamburaškog sastava Biseri te članice Ženske vokalne skupine Župe svetog Jurja Maruševec, ujedno i organizatorice Adventskog koncerta.

Na kraju koncerta, prije negoli su svi sudionici izveli tradicionalnu pjesmu Padaj s neba, župnik Župe svetog Jurja Maruševec velečasni Krunoslav Milovec kazao je kako se nada da će Adventski koncert postati tradicija u Maruševcu nakon što završe svi radovi na uređenju crkve.

Okupljenima se obratio i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša izrazivši zadovoljstvo što je velikim interesom za koncert započeo program Adventa u Općini Maruševec koji se nastavlja Božićnim sajmom idućeg vikenda u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole u Maruševcu zatim Adventom u Jurketincu i na nogometnom igralištu Rudara 47 u Donjem Ladanju te na kraju ispraćajem stare godine na igralištu Gmajna u Čalincu.

Voditeljica ŽVS Župe svetog Jurja Marijana Gašparić zahvalila je svim izvođačima što su se odazvali pozivu i svojom pjesmom dali doprinos koncertu u Maruševcu, kao i građanima na dolasku te podršci koju pružaju domaćim pjevačima čije su glazbene izvedbe bile svojevrsni poklon sugrađanima u predblagdansko vrijeme.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.