Sve je spremno za početak Adventa u Varaždinu

  • 0
  • 344 views

Još nas samo jedan dan dijeli do početka Adventa u Varaždinu, jednog od najšarmantnijih i najromantičnijih zimskih festivala u Hrvatskoj. Sljedećih šest tjedana, na čak osam lokacija u predivno uređenoj povijesnoj jezgri Varaždina, bit će održano više od 130 programa svih vrsta, boja i oblika za sve ukuse i uzraste.

Ove je godine posebno iščekivan trenutak otvorenje Čarobnog grada Djeda Mraza. Novitet ovogodišnjeg Adventa smješten je u dvorištu palače Sermage na 400 kvadratnih metara. Pet kućica i brojne foto punktove krase mnogi čarobni detalji i više od 20 tisuća lampica. Goste će nasmijane dočekivati vrijedni pomoćnici Djeda Mraza – vesele vilenjakice i Baka Mraz.

Kostime likova iz Čarobnog grada Djeda Mraza izradile talentirane studentice

 

 

Kako bi čarolija u Čarobnom gradu bila potpuna, osim prostora bilo je potrebno osmisliti i sadržaj koji će posjetitelje ostaviti bez daha. Za to će biti zaduženi svima znani likovi – Djed Mraz, Baka Mraz i njihove pomoćnice vilenjakice u predivnim kostimima koje su izradile talentirane studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Studijske jedinice Varaždin. Njihova je ideja bila izraditi različite kostime za vilenjakice, a budući da se na stručnom studiju u TTF Studijskoj jedinici Varaždin uz smjer odjevne tehnologije obrazuju i studenti smjera dizajn obuće, dizajnirane su i napravljene i originalne vilenjačke cipelice.

U procesu izrade kostima pod mentorstvom višeg predavača, Josipa Petrica, sudjelovale su studentice prve godine odjevne tehnologije: Klaudija Plantak, Danijela Novak i Lorena Kožul, a u dizajniranju kostima i osmišljavanju vilenjačkih cipela te njihovoj izradi pod mentorstvom dr. sc. Suzane Kutnjak-Mravlinčić, više predavačice na TTF-u, uz navedene studentice sudjelovala je i Tena Šaško, studentica treće godine smjera dizajn obuće. Na prišivanju raznih aplikacija na kostime i vilenjačke cipelice sudjelovale su i djelatnice Studijske jedinice Varaždin Martina Mišak i Valentina Drk. Računalnu konstrukciju krojeva u sklopu odlične suradnje sa Srednjom strukovnom školom Varaždin izradio je prof. Predrag Cuklin. Učenici Strukovne škole, u sklopu praktičnog rada, izradili su pak prozore za kućicu Bake Mraz. Ovi vrijedni i kreativni projekti nastavak su višegodišnje suradnje TZ grada Varaždina i navedenih institucija.

Cjelokupni program, Adventa u Varaždinu pogledajte na: www.adventuvarazdinu.com

 

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.