Obred paljenja svijeća na adventskom vijencu ispred varaždinske katedrale

  • 0
  • 291 views

Adventski vijenac i ove će godine biti postavljen ispred varaždinske katedrale te će se tijekom došašća svake subote nakon večernje svete mise održati molitva i obred paljenja svijeća.

Blagoslov adventskog vijenca i paljenje prve adventske svijeće u subotu, 2. prosinca vodit će mons. Bože Radoš, varaždinski biskup, a pjevanje će animirati Katedralni zbor Chorus liturgicus.

Paljenje druge adventske svijeće, u subotu, 9. prosinca vodit će vlč. Tomislav Dodlek, župni upravitelj Župe Sv. Ilije proroka u Svetom Iliji, a pjevat će Župni zbor Župe Sveti Ilija.

Paljenje treće adventske svijeće, u subotu, 16. prosinca vodit će preč. Franjo Biškup, duhovnik sestara uršulinki, a pjevat će Zbor Katoličke osnovne škole „Uršuline zvjezdice“.

Paljenje četvrte adventske svijeće, u subotu, 23. prosinca vodit će vlč. Leonardo Šardi, župnik Župe sv. Josipa u Varaždinu, a pjevanje će animirati Dječji zbor „Hosana“ i Zbor mladih „Adonai“ Župe sv. Josipa u Varaždinu na Banfici.

izvor: https://www.biskupija-varazdinska.hr/

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.