Ne propustite edukativnu šetnju i predavanje o Vatroslavu Jagiću

  • 0
  • 192 views

Ovog četvrtaka, 30. studenog, članovi Društva turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina pripremaju edukativnu šetnju i predavanje o Vatroslavu Jagiču povodom 100. obljetnice smrti našeg uglednog jezikoslovca.

Nedavno su varaždinski vodiči organizirali studijsko putovanje u Beč te su prisustvovali predavanju o djelovanju našeg slavnog varaždinca Vatroslava Jagića. Vatroslav Jagić, rođen 1838. u Varaždinu u kojem je proveo kratak dio svoga životnog i radnog vijeka u kojem se i školovao, pa nastavio školovanje u Zagrebu. U Beču je studirao klasičnu filologiju i upravo zato vodiči su 4.11. krenuli autobusom put Beča, put Instituta za slavistiku kako bi se dodatno educirali o njegovom profesorskom i znanstvenom djelovanju. Na Institutu ih je dočekao profesor Roman Krivko, dr.sc. i njegov asistent Matej Ivan Hadrović. Zanimljivo i korisno predavanje naziva „Vatroslav Jagić i Institut za slavistiku Sveučilišta u Beču“ turističke vodiče grada Varaždina dodatno je educiralo za kvalitetne interpretacije života i djelovanja velikog Jagića tijekom vođenja po našem Varaždinu, a i šire.

 

 

Turistički vodiči zahvaljuju Gradu Varaždinu na sufinanciranju prijevoza i podršci u realizaciji studijskog putovanja. Ujedno pozivaju sve zainteresirane da se pridruže edukativnoj šetnji i predavanju o Jagiću ovog četvrtka. Polazna točka šetnje je autobusni kolodvor u 17 sati. Šetnjom će obuhvatiti najvažnije dijelove grada vezane uz život Jagića, a šetnju završiti edukativnom pričom u muzeju dvorca Stari grad.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.