Koncert „Daleko m’e biser mora“ u Rimu

  • 0
  • 287 views

U okviru projekta promicanja hrvatske kulture u svijetu nastavnici Glazbene škole u Varaždinu, Blanka Tkalčić i Danijel Oto, zajedno sa bivšim učenikom Škole Juricom Jurasićem Kapunom i muzikologinjom dr.sc. Zdenkom Weber, boravili su ovog tjedna u Rimu, kako bi održali koncert „Daleko m’e biser mora“. Održavanje koncerta kojim je promovirana hrvatska glazbena baština omogućilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH, u okviru projekata kulturne promocije i javne diplomacije.
U svečanoj atmosferi u utorak, 21. studenoga, u Palazzo Firenze u Rimu, uzvanike iz diplomatskog zbora i prijatelje glazbe oduševili su sjajni glazbenici iz Hrvatske, Blanka Tkalčić (mezzosopran), Jurica Jurasić Kapun (bariton) i Danijel Oto (klavir). Program je osmislila i moderirala uvažena muzikologinja i diplomatkinja Zdenka Weber. Koncert je održan u prigodi obilježavanja desete obljetnice članstva Republike Hrvatske u Europskoj Uniji, a uzvanici su hrvatske glazbenike i dr. sc. Weber nagradili s dugotrajnim pljeskom.
Prilikom ovog službenog posjeta, pružena im je čast prisustvovati i na audijenciji kod Svetog Oca Pape Franje u Vatikanu.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.