Besplatan koncert povodom obljetnice smrti Ivana Padovca i Noć kazališta

Povodom obljetnice smrti Ivana Padovca, a u sklopu Noći kazališta, ovu subotu, 25. studenog, s početkom u 19:30 sati bit će održan koncert u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu.

  • 0
  • 196 views

Na koncertu će nastupiti Varaždinski komorni orkestar i gitarist Petrit Çeku koji će izvoditi Padovčeva djela, a ulaz je za posjetitelje besplatan. Koncert organiziraju Turistička zajednica grada Varaždina uz suorganizaciju HNK u Varaždinu, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Ministarstva kulture i medija. Riječ je o završnici projekta Padovec kojeg je osmislila Jasna Jakovljević uz organizaciju TZ grada Varaždina i suorganizaciju Glazbene škole u Varaždinu, HNK u Varaždinu, Gradskog muzeja Varaždin te Ogranaka Matice hrvatske Varaždin.

Podsjetimo, Grad Varaždin osvojio je titulu UNESCO-vog kreativnog grada iz područja glazbe, pridruživši se tako odabranom društvu gradova iz cijeloga svijeta koji se nalaze na UNESCO-voj listi kreativnih gradova. Varaždin je time postao prvi grad u Hrvatskoj koji se može pohvaliti ovom titulom.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.