Koncert Camerate Cantilly

  • 0
  • 164 views

U ponedjeljak, 20. studenoga Glazbena škola u Varaždinu ugostit će ansambl Cameratu Cantilly. Ansambl je utemeljen 2014. godine kao komorni sastav puhačkih glazbala i jedini je ansambl takve vrste u Hrvatskoj. Jezgru Ansambla čini klasični puhački oktet, tzv. harmonie sastavljen od para oboa, klarineta, rogova i fagota, a koji se po potrebi proširuje flautom i kontrabasom. Osnivač i umjetnički voditelj Ansambla je klarinetist Mihael Paar.
Već prvi koncert Ansambla najavio je novu snagu na domaćoj glazbenoj sceni. Ubrzo su uslijedili brojni nastupi širom Hrvatske, kako u okviru koncertnih ciklusa tako i u okviru međunarodnih festivala. Središnji događaj u sezoni Ansambla tradicionalni je koncert koji se održava u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a kao poseban projekt već se etablirao Open Air koncert koji se svake godine održava u Samoboru. Od samog osnutka Camerata Cantilly posebnu pozornost pridaje multimediji i osmišljavanju digitalnog identiteta što je rezultiralo velikim i vrijednim katalogom audiovizualnog materijala (koncerti, spotovi, traileri i dr.). Time se Ansambl približio najširoj publici, a praksa je nastavljena i u vrijeme pandemije serijom virtualnih koncerata naslova „Camerata Cantilly – Connected“.
Camerata Cantilly okuplja istaknute hrvatske glazbenike te ostvaruje kontinuiranu suradnju s Ministarstvom kulture i medija, Zagrebačkom županijom, Gradom Zagrebom, Hrvatskim glazbenim zavodom te brojnim drugim kulturnim ustanovama. Vjerna publika, pozivi organizatora te naklonost kritike pokazuju da je Ansambl uspio u svom naumu promocije puhačkih glazbala i njihovog bogatog repertoara od klasike do suvremene glazbe. Za obljetnički koncert iz 2019. godine koji je snimila Hrvatska televizija, Camerata Cantilly nagrađena je Diplomom „Milka Trnina“ kao najvećim strukovnim priznanjem u Republici Hrvatskoj za komorne sastave i orkestre, dok je u veljači 2022. g. objavljen i prvi Album Ansambla naslova „Petite Symphonie“ u izdanju VasakQ Recordsa.
Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske s početkom u 20.00 sati.

Humanitarni koncert „Želim život“ nakon tri godine vraća se na glavni zagrebački trg
Prev Post Humanitarni koncert „Želim život“ nakon tri godine vraća se na glavni zagrebački trg
Povodom Svjetskog dana filozofije (16. studenog) – Predavanje ŽIVJETI ZA IDEJE
Next Post Povodom Svjetskog dana filozofije (16. studenog) – Predavanje ŽIVJETI ZA IDEJE
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *