Humanitarni koncert „Želim život“ nakon tri godine vraća se na glavni zagrebački trg

Zaklada Ana Rukavina okuplja velika imena hrvatske glazbe

  • 0
  • 244 views

Nakon trogodišnje pauze, tradicionalni humanitarni koncert „Želim život“ vraća se na zagrebački Trg bana Josipa Jelačića u subotu, 25. studenog, s početkom u 21:15 sati. Zaklada Ana Rukavina u suradnji s Novom TV i ovog studenog želi zahvaliti svim ljudima koji godinama prepoznaju i pomažu radu Zaklade, uz izvedbe poznatih hrvatskih glazbenih imena poput Prljavog Kazališta, Vatre, Miroslava Škore, Lidije Bačić, Damira Kedže, grupe Feminnem, Luke Nižetića, Klape Cambi, Mile Kekina, Lorene Bućan i Zsa Zsae. Bogati glazbeni program uljepšat će predbožićno vrijeme te u blagdanskom duhu podići svijest o važnosti zajedništva i pružanja pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Koncert će se emitirati i na programu Nove TV i online platformama Nove TV.
Božićni koncert vrhunac je hvalevrijedne akcije „Želim život“ koja predano radi na prikupljanju sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te na stručnom usavršavanju mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija, kao i financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti.
„Hvala svim dobrim ljudima što svake godine pružaju sve veću podršku radu Zaklade Ana Rukavina i time pomažu ostvarenju zajedničkih plemenitih ciljeva. Pozivam sve građane dobre volje da i ovog studenog zajedno s nama slave život i obilježe blagdansko vrijeme u znaku ljubavi, veselja i nesebičnog pomaganja drugima“, poručila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

 

Dugogodišnjom kontinuiranom predanošću i stvaranjem velike zajednice dobrih ljudi, Zaklada je omogućila proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te osnivanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina u sklopu KBC-a Zagreb, a transplantaciju za spas života dobilo je 167 osoba. Zahvaljujući vrijednom radu Zaklade i velikodušnoj potpori građana, od početka njenog djelovanja, Hrvatski registar narastao je na sveukupno 63 291 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Isto tako, organizirano je 477 akcija upisa u Hrvatski registar u preko 150 gradova i mjesta diljem Republike Hrvatske, od toga 23 akcije u 2023. godini. Prema izvješću Svjetskog registra iz 2014. godine, Hrvatska je 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te osma u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika. Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad osmero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku razvijati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.
Zaklada Ana Rukavina je od siječnja do rujna 2023. godine donirala sredstva hrvatskom zdravstvu za stručno usavršavanje i projekte u vrijednosti od 237.083 eura. Od samog osnivanja do danas, Zaklada je za hrvatsko zdravstvo donirala 9.885.000 eura, dok je za HLA tipizaciju i medicinski materijal utrošeno 4.100.000 eura vlastitih sredstava.
Dolaskom na koncert i sudjelovanjem u humanitarnoj akciji „Želim život“ svatko od nas može pridonijeti stvaranju bolje budućnosti i nove nade u život onim najpotrebitijima.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.