Provedene pojačane aktivnosti u prometu tijekom vikenda

  • 0
  • 65 views

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 37 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 2 prekršaja odbijanja alkotestiranja, 2 prekršaja upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanjem, jedan prekršaj upravljanja motornim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, 52 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 113 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 245 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.89 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 87 km/h.
Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, tri vozača su smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a dva vozača su uhićena te privedena na nadležni Općinski sud.
Na samo Martinje, za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najviša koncentracija alkohola od 1.94 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila.
U petak, 10. studenog u 23.15 sati u mjestu Stažnjevec, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 24-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme kad mu je rješenjem oduzeto pravo na podnošenje zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i doveden u Policijsku postaju Ivanec. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Doveden je sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je određeno zadržavanje od 10 dana zatvora.
U subotu, 11. studenog oko 20.50 sati u ulici Ivana Gorana Kovačića u Ivancu, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobni automobil kojem je pod utjecajem alkohola od 1.94 promila upravljao 38-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
U subotu, 11. studenog oko 22.15 sati u Vinogradskoj ulici u Ludbregu, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobni automobil kojem je pod utjecajem alkohola od 1.73 promila upravljao 57-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u PP Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
U nedjelju, 12. studenog oko 0.55 sati u Dravskoj ulici u Sračincu, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 38-godišnjak. On je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2.89 promila i za vrijeme kada mu je vozačka dozvola ukinuta. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u PP Varaždin i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

„Mama, budi zdrava“
Prev Post „Mama, budi zdrava“
Već pune četiri godine Hrvatska prva u Europi po smrtnosti od šećerne bolesti
Next Post Već pune četiri godine Hrvatska prva u Europi po smrtnosti od šećerne bolesti
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *