SEEDIG 8 godišnja konferencija: Fostering Digital Advancement of South Eastern Europe Through Regional Collaboration

SEEDIG, South Eastern European Dialogue on Internet Governance, najavljuje održavanje osme godišnje konferencije 6. i 7. studenog u WESPA Business and Loungeu u Zagrebu.

  • 0
  • 570 views

Program konferencije SEEDIG 8 odražava se u izboru ovogodišnje teme: “Digital Beyond Borders: Regional Synergy for Community Advancement”/ “Digitalno izvan granica: Regionalna sinergija za razvoj zajednice”. U sve povezanijem digitalnom svijetu, granice koje su nekad definirale države, danas su premošćene prilikama za suradnju i rast. SEEDIG 8 prepoznaje da je prekogranična suradnja ključna u osnaživanju lokalnih zajednica i nudi prostor u kojem se različiti dionici s područja Jugoistočne Europe mogu povezati, razmijeniti informacije o projektima i inicijativama koje se odvijaju na nacionalnoj razini te istražiti prilike za kreiranje sinergije.

Suorganizator ovogodišnje konferencije je udruga Politiscope – organizacija za zaštitu privatnosti i digitalnih prava iz Splita.

Za koga je ovaj event? SEEDIG 8 je neizostavan događaj za sve osobe koje žele prepoznati nove trendove i shvatiti ključne probleme u sjecištu upravljanja Internetom, digitalnih prava i tehnološkog razvoja. Ako si zaposlenik ministarstva ili agencije, poduzetnik, sveučilini profesor, ili samo netko koga zanima tehnologija, sigurni smo da će SEEDIG 8 za tebe biti vrijedno i korisno iskustvo.
Ključni podržavatelji SEEDIG-a su: Ujedinjeni Narodi – Uprava za ekonomske i društvene poslove (UN DESA), Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), Vijeće Europe, Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS), Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), Internet Society Foundation, Open Society Foundations, Internet Governance Forum Supporting Association (IGFSA), European Registry for Internet Domains – EURid, Regional Internet Registry RIPE NCC, Serbian Open eXchange (SOX), Povjerenica za ravnopravnost Republike Srbije, Freedom House, Internews, kao i druge regionalne i nacionalne institucije te organizacije.
Što je u programu? SEEDIG 8 nudi dinamičan program sa širokim rasponom tema koje određuju našu zajedničku digitalnu budućnost: od izlaganja o fragmentaciji interneta, preko panel rasprava o open source obavještajnim informacijama u vrijeme rata, povezanosti zaštite osobnih podataka i umjetne inteligencije, do razmatranja pitanja moderacije sadržaja i suradnje s big tech tvrtkama. U interaktivnim radionicama, sudionici će dobiti iskustva iz prve ruke o tome kako tvrtke odgovaraju na zahtjeve države za uklanjanjem sadržaja, kao i praktične savjete o tome kako unaprijediti organizacijsku otpornost na cyber prijetnje. SEEDIG 8 je ujedno i prvo regionalno predstavljanje Freedom on the Net i IDN World 2023 izvještaja. 6. studenog, SEEDIG je domaćin business dating networking eventa, na kojem će sudionici imati priliku kratko predstaviti svoje inicijative i iskoristiti prilike za sinergiju s dionicima iz Jugoistočne Europe.
Za detaljnije informacije o programu konferencije, posjetite SEEDIG 8 web stranicu.
Radni jezik: S ciljem osiguranja aktivnog sudjelovanja većeg broja sudionika iz čitave regije, radni jezik konferencije je engleski.
Prijava: Sudjelovanje u SEEDIG konferenciji je besplatno, ali zahtjeva prijavu. Kako biste izvršili prijavu, popunite ovaj obrazac.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.