Novo radno vrijeme Muzeja hrvatskog vatrogastva

  • 0
  • 163 views

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) otvara svoja vrata za posjetitelje svaki radni dan od 8:00 do 15:00 sati. Za posjet u drugom terminu, kao i za organiziranje stručnog vodstva potrebna je prethodna najava. Posjet Muzeju je besplatan. Moguće je posjetiti Muzej uz društvo kućnog ljubimca.
Muzej hrvatskog vatrogastva nudi posjetiteljima uvid u iznimno zanimljiv razvojni put hrvatskog vatrogastva, kroz prikaz tehničkog razvoja opreme i napredovanja same vatrogasne organizacije. Muzej se rasprostire na 400 m² prostora, a u stalnom postavu je oko 300 predmeta – od vatrogasnih pumpi do odora, fotografija i dokumenata.
Uz stalni postav, do kraja godine moguće je pogledati edukativnu izložbu u sklopu EU projekta SILVANUS, koji za cilj ima unapređenje zaštite šuma od požara, kroz uvođenje novih tehnologija.
Kako je 2024. godina velikih obljetnica za hrvatsko vatrogastvo, Noć muzeja započinjemo u svečanom tonu, kada ćemo otvoriti izložbu posvećenu desetoj obljetnici rada obnovljenog postava Muzeja. U svibnju, Mjesecu zaštite od požara, otvaramo izložbu posvećenu djelovanju najstarijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u Hrvatskoj, Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu koji slavi 160. obljetnicu.
Pozivamo Vas da posjetite Muzeju hrvatskog vatrogastva i saznate nešto novo o razvoju vatrogastva i njegovoj ulozi u društvu.

 

 

Za više informacija pogledajte: www.mhv.hr
Virtualna šetnja po Muzeju hrvatskog vatrogastva: https://mhv.hr/virtualna-setnja/

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.