U Međimurju okupljeni brojni stručnjaci na treningu o održivom upravljanju turizmom

  • 0
  • 188 views

Početkom tjedna u Termama Sveti Martin održana je konferencija pod nazivom „Green Destinations Trening“. Okupljeni domaći i inozemni turistički stručnjaci te istaknuti dionici, kroz panel rasprave, predavanja i interaktivne radionice međusobno su razmjenjivali primjere dobre prakse i razmišljanja o održivosti u turizmu.

Na trodnevnoj konferenciji je zaključeno kako je koncept kontinentalnog turizma potrebno sve više usmjeravati prema održivosti objedinjavajući gotovo sve segmente koji se mogu nasloniti na turizam, od gospodarstva, poljoprivrede, prirodnih ljepota, do kulture i povijesti te je tako potrebno raditi u svim smjerovima, vrlo strateški i promišljeno. Turističku zajednicu grada Varaždina predstavljala je Dorotea Solomun, voditeljica EU projekata.

 

 

Događaj se po prvi put održava u Hrvatskoj u organizaciji globalne neprofitne organizacije Green Destinations i Turističke zajednice Međimurske županije, a važnost ovog trening eventa u Međimurju prepoznali su Hrvatska turistička zajednica, koja je bila pokrovitelj događanja, kao i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.