Koncert povodom 100. obljetnice osnutka Republike Turske

  • 0
  • 300 views

Povodom 100. obljetnice osnutka Republike Turske ansambl Heritage održati će koncert 25. listopada 2023. godine s početkom u 19.00 sati u Velikoj koncertnoj dvorani u HNK u Varaždinu. Koncert je nastao u suradnji Turskog kulturnog centra i Koncertnog ureda Varaždin.
Ansambl Heritage oformili su studenti i alumni Državnog konzervatorija Sveučilišta u Istanbulu. Uz moderna djela fokus su im zaboravljena djela iz dobar baroka.
Tutu Aydınoğlu je pijanistica i nastavnica na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Održala je brojna predavanja i radionice u Italiji, Poljskoj, Makedoniji i Albaniji. U ansamblu Heritage, kojeg je osnovala sa svojim studentima, je i pijanistica, voditeljica i dirigentica orkestra. Ceylin Akyıldız je violinistica koja je obrazovanje započela na Odsjeku za gudačke instrumente na Državnom konzervatoriju Sveučilišta Uludağ. Trenutno studira na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Nastupala je s Mladim filharmonijskim orkestrom Republike Turske na turneji po Slovačkoj, Austriji, Mađarskoj i Poljskoj.
Gül Sıvacı je violončelistica i pijanistica. Od 2018. godine studira na Odsjeku za violončelo na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu.
Kahraman Nice Özbay je violinist i nastavnik na Fakultetu lijepih umjetnosti Sveučilišta Marmara. Diplomirao je 2018. godine na Odsjeku za violinu na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Diplomski studij završio je 2022. godine Državnom konzervatoriju Sveučilišta Anadolu.
Buse Kademli je violinistica. Od 2018. studira na na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Obrazovala se na brojnim radionicama te ljetnim školama. Osim što svira u ansamblu Heritage, s pijanistom Gökayom Özgürom čini duo Kalkedon.
Eylül Sade je violinistica. Glazbom se počela baviti sa 6 godina. Školovala se na Državnom konzervatoriju Sveučilišta Mimar Sinan. Fakultetsko obrazovanje nastavlja na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Radila je na brojnim mjuziklima.
Radman Alavirad je iranski pijanist. 2011. godine doselio je u Tursku gdje započinje obrazovanje na na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu.
Barış Dere je violist. Nakon glazbenog srednjoškolskog obrazovanja, upisuje Državni konzervatorij Bülent Ecevit Sveučilišta Zonguldak. Obrazovanje nastavlja Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu. Osim u ansamblu Heritage, nastupa i u Mladom simfonijski orkestar Çağdaş Yaşam.
Aylin İdil İrey je violinistica. Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja nastupala je sa školskim orkestrom te je sudjelovala na Međunarodnom festivalu klasične glazbe u Atašehiru. 2020. godine započinje studij na Odsjeku za violinu, Državnog konzervatorija Sveučilišta u Istanbulu.
Beyza Çakır je violinistica i studentica na Odsjeku za violinu, Državnog konzervatorija Sveučilišta u Istanbulu. 2020. godine nastupala je s Turskim nacionalnim filharmonijskim orkestrom mladih. Trenutno podučava djecu u Centru za umjetničko obrazovanje djece te nastupa na solo koncertima.

Ulaz na koncert je slobodan.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.