Započeo 12. Tjedan karijera u Varaždinu

Studenti FOI-ja biraju poslodavce, stručnu praksu te usvajaju nova znanja i vještine iz praske

  • 0
  • 286 views

U Varaždinu, 17. listopada 2023. – Gotovo 60 renomiranih tvrtki i ove godine okuplja 12. Tjedan karijera u Varaždinu i to na tzv. Karijernom španciru, 26 tematskih radionica i u dvije panel rasprave s alumnijima, u Varaždinu na Fakultetu organizacije i informatike (SUZG FOI). Tjedan karijera započeo je u jučer, 16. listopada i trajat će do petka 20. listopada, a već prvog dana mnogi studenti iskoristili su priliku i upoznali se s radom domaćih i inozemnih tvrtki i stekli nova znanja i ostvarili prve karijerne prilike.
Nekadašnji model zapošljavanja, u kojem su poslodavci birali svoje zaposlenike, ne vrijedi za FOI-jeve studente. Oni već pri kraju svog obrazovanja na FOI-ju biraju svoje poslodavce, a priliku da im pristupe tvrtke ostvaruju svake godine upravo na Tjednu karijera – najvećem događanju koji spaja studente i poslodavce u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK FOI). Organizatori su i ove godine pripremili bogat program za studente svih godina studija, a to uključuje nezaobilazni Karijerni špancir, mjesto za neformalno umrežavanje studenata i poslodavaca u FOI-jevom lounge-u koji im omogućava face-to-face komunikaciju. Na Karijernom španciru se i ove godine već prvog dana tražilo mjesto više, jer upravo je to mjesto koje omogućava studentima da biraju najatraktivnije prilike na tržištu rada i potencijalno dogovore i svoja prva radna mjesta, a mogu uživo dogovoriti i stručnu praksu koja je obavezna svim diplomskim studijima, stručnom studiju, a od prošle godine po prvi puta i na sveučilišnom prijediplomskom studiju FOI-ja. Naglasak je i ove godine na profesionalnom usavršavanju i na karijernom usmjeravanju mladih. Poslodavci predstavljaju svoja područja u kojima djeluju, pa ovdje studenti mogu upoznati predstavnike poduzeća koja se bave različitim područjima, od projektnog menadžmenta do umjetne inteligencije – dakle sve ono što interesira naše studente informatike, ali i studente ekonomskog usmjerenja koji su sve više interdisciplinarni. Tjedan karijera iznimno je važan i iz aspekta povratka naših alumnija na FOI, koji će ovih dana mlađim generacijama imati priliku ispričati svoju karijernu priču – istaknula je dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa.
Nova znanja studenti će moći dobiti i u iduća četiri dana na tematskim radionicama s aktualnim temama iz svijeta IT-a i poduzetništva. Primjerice, studenti mogu naučiti kako napraviti mobilnu aplikaciju za ERP sustav za vrijeme kratke vožnje busom ili kako izraditi vlastiti AI chatbot. Bilježimo odličnu posjećenost radionica i većina ih je bila popunjena već prvi dan, a za mnoge postoji lista čekanja, pa će se neke ponoviti u dodatnim terminima – rekla je voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić te naglasila da se sudjelovanjem na Tjednu karijera studente potiče da budu proaktivni u razvoju svoje karijere već od studentskih dana.
Poseban interes studenata zabilježen je na panel diskusiji s alumni studentima FOI-ja na temu Moj karijerni put u IT menadžment, dok će drugi dan biti u znaku panelice na temu FOI alumni i strategijski menadžment.
Cijeli raspored 12. Tjedna karijera dostupan je ovdje, a podsjetimo studenti se na aktivnosti prijavljuju putem CPSRK aplikacije.

Cijeli raspored 12. Tjedna karijera dostupan je ovdje, a podsjetimo studenti se na aktivnosti prijavljuju putem CPSRK aplikacije.

Objavljen službeni after movie 25. Špancirfesta
Prev Post Objavljen službeni after movie 25. Špancirfesta
“Ako sam žena, nisam konj”
Next Post “Ako sam žena, nisam konj”
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *