Varaždinski komorni orkestar održat će svoj prvi koncert sezone

  • 0
  • 195 views

U nedjelju 22. listopada s početkom u 19.30 sati Varaždinski komorni orkestar održat će svoj prvi koncert sezone. Kao solist, članovima Varaždinskog komornog orkestra pridružit će se Aleksandar Ivić na violini i kao umjetnički voditelj koncerta.
Aleksandar Ivić započeo je učiti violinu u dobi od šest godina. Od 16. godine nastupa kao solist i u komornim ansamblima diljem Hrvatske. Diplomirao je u Zagrebu u klasi Kristijana Petrovića, a kasnije svoje obrazovanje nastavlja u Kölnu kod Igora Ozima i Amadeus Quarteta i u Düsseldorfu s Rosom Fain. Godine 1988. započinje svoju orkestralnu karijeru kao prva violina Simfonijskog orkestra Kelnskog radija (WDR).
Godine 1996. postaje članom Berlinske filharmonije. Svira u brojnim komornim ansamblima: Scharoun Ensemble (1997.-2002.), Berlinski barokni solisti (1999.-2003.) Filharmonijski orkestar solista Stradivari (od 2000.). Predaje u Berlinu i održava majstorske radionice u Hrvatskoj i Francuskoj.
Na programu će se naći djela W. A. Mozarta i P. I. Čajkovskog. Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni HNK u Varaždinu.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.