ASSITEJ – Predstavi Ljubičasto tri nagrade

  • 0
  • 200 views

Čakovec je ugostio 26. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade ASSITEJ, u sklopu kojeg su i ove godine selektirane predstave hrvatskih kazališta dobile priznanja u nizu kategorija, a među njima je svakako zasjala i predstava „Ljubičasto“ redateljice i koreografkinje Sanje Tropp Frühwald te VRUM-ov međugeneracijski ansambl i umjetnički tim.
Naime, dramaturginja i selektorica Jelena Kovačić odgledala je 23 prijavljene predstave te izabrala njih 10 koje su tada, u sklopu susreta, predstavljene učenicima međimurskih škola i vrtića. Žiri u sastavu Matilda Sorić, Vedrana Balen Spinčić i Maja Lučić donio je konačnu odluku oko dobitnika nagrada, a čak tri dodijeljene su predstavi „Ljubičasto“.
Nagradu za kolektivnu igru osvojio je cijeli ansambl VRUM-a, Ekscene, Plesnog studija Vindi i HNK-a Varaždin, jer su, kako ističe žiri, svojom dinamičnom, efektnom fizičkom i glumačkom energijom uspjeli prikazati spektar odnosa, emocija i scensko zbivanje koje nijednog gledatelja nije ostavilo ravnodušnim.
Svojim glumačkim šarmom i osebujnom sceničnošću u tom se ansamblu posebno istaknuo mladi glumac Filip Sever, koji je scenskim pokretom i neverbalnim sredstvima istančano i vrlo zavodljivo dočarao karaktere likova te u lijepoj interakciji s najmlađom publikom pokazao toplinu i neposrednost te ljubav prema onome što radi.
Upravo zato dodijeljena mu je nagrada za najbolju mušku ulogu.

 

Treća nagrada pripala je Vanesi Petrac i Ivanu Marojeviću (aka Cura i dečko) za autorsku glazbu u predstavi „Ljubičasto“ koja je, prema objašnjenju žirija, vrlo nekonvencionalna u smislu kazališne glazbe, te njena uloga nije samo uloga zvučne kulise već podupire dramaturšku nit i sam koncept režijske postavke.
– Kad se u kazališnoj dvorani ugase svjetla, a scenu osvijetle reflektori, kad publika utihne, a glumci barem na trenutak zaustave nezaustavljivu svakodnevicu, odjednom sve postaje moguće – istakla je selektorica Jelena Kovačić i dodala kako je ovaj susret izuzetno važan jer mladu publiku uči dobrom kazalištu i stvara kvalitetne gledateljske navike djece i mladih.
Zadnja velika VRUM novost je najava kako se Vanesa i Ivan trenutno nalaze u studiju gdje rade na snimanju soundtracka iz predstave „Ljubičasto“!
Release Ljubičastog albuma nas očekuje krajem godine, pa naćulite uši.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.