Koncert učenika Glazbene škole u Varaždinu na 53. Varaždinskim baroknim večerima

  • 0
  • 265 views

U programu 53. Varaždinskih baroknih večeri svoju priliku da se predstave pred festivalskom publikom dobiti će i učenici Glazbene škole u Varaždinu. Tradicionalnim koncertom učenika uz Varaždinski komorni orkestar nastavlja se dugogodišnja uspješna suradnja festivala sa jednom od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe. Jedinstvena je ovo situacija u svijetu da mladi talentirani učenici imaju tu čast da „zatvore“ ovako značajan i renomirani festival. Na koncertu su redovito zastupljeni gotovo svi odjeli Glazbene škole u Varaždinu, a mladi glazbenici koji se predstavljaju, učenici su osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja. Ove godine na koncertu će im se pridružiti učenici prijateljske škole School for Young Talent koja djeluje pri Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu.
Koncert će se održati u srijedu 4. listopada 2023. godine s početkom u 20.00 u varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo.

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.