26. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam

Bogata izlagačka ponuda te edukativni i zabavni sadržaji za posjetitelje

  • 0
  • 430 views

Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam održavati će se od 6. do 8. listopada u varaždinskoj Areni uz rijeku Dravu, i to u organizaciji tvrtke DMK Vall 042 d.o.o., a uz podršku Grada Varaždina i Varaždinske županije. Najstarija hrvatska manifestacija iz oblasti lova i ribolova, vezana uz boravak u prirodi i turizam, na svojem će 26. izdanju okupiti stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Slovačke.

Sajam već ima dugu tradiciju i poznata je manifestacija našeg kraja na kojoj se izlaže oprema i proizvodi za lov, ribolov i boravak u prirodi, a svoju ponudu predstaviti će i obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici. Ove godine partner sajma je Vukovarsko-srijemska županija koja će na sajmu predstaviti svoja obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva te turističku ponudu.

Naglasak sajma je i ove godine stavljen na edukaciju pa će sadržaji poput izložbi, radionica i prezentacija zasigurno biti vrlo zanimljivi i korisni za posjetitelje.

„Nakon prošlogodišnjeg postpandemijskog manjeg izdanja, ove godine nam se ponovno vraćaju neki stari, a i neki novi izlagači iz Slovenije i Hrvatske koji još nisu sudjelovali na sajmu. Vrijedi naglasiti kako će ponuda lovačke opreme biti doista bogata tako da će svi lovci moći naći nešto za sebe“. Kao i svake godine, Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza veliki će trud uložiti i u našu dioramu odnosno izložbu preparirane divljači koja će nam ove godine biti gorsko-planinske tematike – istaknula je Maja Šimenc, direktorica Sajma.

Tradicionalan suorganizator Sajma je Hrvatski lovački savez, stoga je predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški predstavio dio programa u njihovoj organizaciji.

„Mi kao savez i ove ćemo se godine aktivno uključiti u sajam te prezentirati svoj rad, ali i pripremiti nekoliko sadržaja. Prvo predavanje je na programu u petak u 10:30, a biti će na temu medvjeda, u organizaciji Lovačkog muzeja. U nedjelju u 10:20 također će se održati zanimljivo predavanje „Naleti vozila na divljač i kako dalje?“ na kojem će biti istaknuto mnogo podataka i objašnjenja o novim propisima.
Potrebno je istaknuti i Sajamski kup u gađanju letećih meta kojeg organizira LD „Vepar“ Ljubešćica, a koji će se održavati u subotu i nedjelju uz sudjelovanje ekipa iz cijele Hrvatske.“ – naveo je Kaniški.

Suorganizator Sajma, uz HLS, je i Hrvatski športsko-ribolovni savez, a oni će se na sajmu prezentirati kroz izložbeni prostor kojeg će opremiti prepariranim eksponatima te fotografijama na temu ribe i velikog kapitalnog ulova, istaknuo je Marijan Kolednjak, tajnik Sportsko-ribolovnog saveza Varaždinske županije.

Drugi sadržaji iz programa koje bismo još istaknuli su predstavljanje knjige i predavanje „Tragom medvjeda“ (Krunoslav Rac, petak u 17:00); predstavljanje knjige i predavanje „Život u šumi“ (Nikola Borić, subota u 17:00) te kulinarska radionica s Tomislavom Špičekom o pripremi jela od fazana (nedjelja u 11:30).

 

Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam za posjetitelje će biti otvoren u petak i subotu od 9 do 19 sati, a u nedjelju do 17 sati. Cijena ulaznice iznosi 4,00 € za odrasle, 2,00 € za učenike i umirovljenike, dok je ulaz za djecu do 7 godina besplatan.

Cijeli program sajma te ostale informacije potražite na internet stranici ( www.sajam-varazdin.com ) te Facebooku Sajma.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.