Ovog vikenda Čiselska nedela v Maruševcu!

  • 0
  • 157 views

Općina Maruševec i Kuburaška udruga Maruševec vas pozivaju na tradicionalno obilježavanje blagdana Čiselske nedele v Maruševcu!

Program obilježavanja Čiselske nedele započinje u subotu, 30. rujna od 16 sati nogometnim derbijem 7. kola treće Županijske nogometne lige skupine Varaždin gdje se na nogometnom igralištu u Donjem Ladanju sastaju ŠNK Rudar 47 i Udarnik 32.

Program se nastavlja u večernjim satima u šatoru podno crkve svetog Jurja besplatnim koncertom Repeat benda i Mejaša!

 

 

Centralni dio manifestacije započet će u nedjelju, 1. listopada na prostoru ispred zgrade Općine Maruševec, budnicom Kuburaške udruge Maruševec u 8 i 30 sati.

Lokalne udruge i OPG-ovi, njih 20-ak predstavit će se na 12. Sajmu v Maruševcu s početkom u 10 sati.

Uoči otvorenja Sajma, održat će se svečano postrojavanje 14 povijesnih postrojbi i kuburaških udruga s područja četiri sjeverne županije; Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Zagrebačke županije.

Sveta misa u Župnoj crkvi svetog Jurja bit će u 11 sati, a predslavit će je vlč. Nikola Tomašević, pastoralni pomoćnik u Župi Maruševec.

 

Nakon Svete mise prigodnim programom nastupit će članice i članovi KUD-a Klaruš, dok je oko 12 i 30 sati predviđen zajednički program svih kuburaških društava te druženje pod šatorom uz ugostiteljsku ponudu i glazbeni program grupe Faringaši!

Veselimo se vašem dolasku!

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.