Varaždinski disc golferi uspješno nastupili na 11. Prvenstvu Hrvatske

  • 0
  • 294 views

Prvenstvo je proteklo uzbudljivo i izazovno, a odvijalo se u tri runde po 18 staza, te odlučujuće skraćene finalne runde. Zahtjevan teren je kombinirao otvorene staze sa šumskima, ravnicu sa strmim uzbrdicama i nizbrdicama, a igrači su se suočavali s nizom izazova koji su testirali njihove vještine do krajnjih granica. Dodatni faktor u natjecanju bila je i fizička te mentalna izdržljivost jer je svaka runda igre trajala preko tri sata.

Kroz protekli vikend je u Stubičkim Toplicama održano 11. Prvenstvo Hrvatske u disc golfu, a u natjecanjima je sudjelovalo 57 igračica i igrača, među kojima i 17 natjecatelja, članova dva Varaždinska disc golf kluba – DGK Varaždin i DGK Lagoda. Organizator prvenstva bio je Hrvatski Flying Disc Savez uz lokalnu organizaciju Disc golf kluba Stubaki, a prema popisu sudionika može se reći da je ovo bilo najjače i najzanimljivije državno prvenstvo do sada. Naime, u muškoj konkurenciji nastupilo je svih desetero najbolje rangiranih igrača u državi, dok je u ženskoj nastupilo svih osam najbolje rangiranih igračica, čineći konkurenciju doista žestokom, a borbu za medalje uzbudljivom i neizvjesnom do samog kraja prvenstva.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Ira Molnar Gorički iz Zagreba, dok su Tina Šimenc (DGK Lagoda) i Danica Pajtak (DGK Varaždin) završile kao drugoplasirane te nastavile igru u razigravanju u kojem je Tina osvojila srebrnu medalju, dok je Danici pripala bronca. Maja Šimenc (DGK Lagoda) završila je kao petoplasirana, dok su Jelena Geček (DGK Varaždin) i Natalija Jarec (DGK Varaždin) zauzele sedmo, odnosno osmo mjesto.

 

 

U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Vjeran Tuhtan iz Rijeke, dok je Dinko Šimenc (DGK Lagoda) osvojio broncu. Nino Đurak je završio kao četvrti, Aleksandar Bato Sudžuković kao 9., Aleksandar Aki Vucković kao 10. (svi DGK Varaždin), Antonio Grigić kao 14., Adrian Liber kao 15. i Dino Harambašić kao 18. (svi DGK Lagoda).

U kategoriji igrača do 18 godina, Petar Mikić (DGK Varaždin) je zasluženo ponio titulu prvaka, dok je u kategoriji igrača preko 50 godina, Radule Mikić (DGK Varaždin) osvojio srebrnu medalju, čime je obitelj Mikić postala bogatija za još dvije medalje.

Osim u službenim kategorijama na prvenstvu su sudjelovali i igrači u rekreativnoj muškoj i ženskoj kategoriji, a ovdje su nastup zabilježili i igrači DGK Lagoda – Zoran Krečar (12.), Tin Kruhak (15.) i Luka Sporiš (16.).

Ovo Prvenstvo Hrvatske u disc golfu je još jednom potvrdilo vještinu i iznimnu predanost varaždinskih disc golfera ovom sportu te činjenicu da su predvodnici ovog sporta u našoj državi.

Cjelokupni rezultati prvenstva nalaze se na:
https://www.pdga.com/tour/event/72478

Fotografije: Marko Janečić, markojanecic.com

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.