Projekt „Čitanje na kotačima”

Objavljeni rezultati istraživanja čitateljskih navika na području Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum

  • 0
  • 141 views

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof objavila je rezultate istraživanja provedenog u sklopu projekta “Čitanje na kotačima”.

Istraživanje, koje se odnosi na područje djelovanja novomarofske knjižnice, dijeli se na 3 dijela:
– Istraživanje interesa članova Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof
– Istraživanje čitalačkih navika na području Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum
– Teritorijalna pokrivenost čitateljima Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum

Istraživanjem su dobiveni rezultati o teritorijalnoj dostupnosti knjige stanovnicima grada i općine, mišljenja korisnika o kvaliteti, potrebama i korištenju usluga pokretne knjižnice, što će knjižnici i partnerima projekta poslužiti kao temelj za odlučivanje, strateško planiranje, eventualne dorade, izmjene i nadogradnju bibliobusne službe u budućnosti.

Rezultate istraživanja možete preuzeti na sljedećoj poveznici:
https://www.gknm.hr/rezultati-istrazivanja-citateljskih-navika/ 

Da podsjetimo, svrha projekta “Čitanje na kotačima” je osigurati društvenu uključivost, čitalačke kompetencije i kompetencije pisanja za ranjive skupine u naseljima Općine Breznički Hum i Grada Novog Marofa u kojima je pristup knjizi otežan. Projektne aktivnosti uključuju nabavu i rad pokretne knjižnice te provedbu čitalačkih programa i čitalačkih promocijskih aktivnosti kojima nastojimo pridonijeti razvoju čitalačkih navika i čitalačkoj pismenosti različitih dobnih skupina stanovništva, kao i ranjivih skupina.

Ovim putem Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof zahvaljuje svima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i sudjelovali u anketi. Njihovi su prijedlozi uzeti u obzir te će biti upotrijebljeni za poboljšanje usluga, pogotovo djelovanje pokretne knjižnice koja je nedavno počela s radom.

Related Posts

Leave a Comment:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

A link to set a new password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.